Grillowane steki z Rib-eye z masłem Miso
Grillowane steki z Rib-eye z masłem Miso mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.61 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 891 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać masło, steki rib-eye, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Miso Sezam Grillowane Steki Blade, Grillowana kukurydza z pikantnym masłem Miso, oraz Grillowane krewetki Jumbo z masłem Kimchi-Miso.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj masło, miso, szczypiorek i czosnek. Łyżka mieszaniny masła na kwadrat folii z tworzywa sztucznego, złożyć plastik na masło od góry i od dołu, i użyć rąk, aby uformować go w kształcie kłody o 1 1/2 cala. gruby. Przekręć boki, aby zamknąć. Umieścić w zamrażarce na 30 minut lub do firmy.
W międzyczasie wypłukać steki, osuszyć i dobrze doprawić solą i pieprzem; odstawić w temperaturze pokojowej, 15 do 25 minut. Cebulę obieramy i kroimy na pół w poprzek. Przyciąć około 1/2 cala. poza zaokrąglone boki każdej cebuli, więc połówki leżą płasko. Cebulę natrzeć oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku.
Przygotuj grill gazowy lub węglowy na średnie ciepło (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali. powyżej rusztu do gotowania tylko przez 3 do 4 sekund). Grill cebuli 2 protokół, następnie dodać steki i grill, aż ładnie rumiane, 3 do 4 protokół. Odwróć wszystko. Cebula będzie potrzebować kolejnych 6 do 8 minut, dopóki nie zmiękną i ładnie rumiane. W przypadku steków, gotować dodatkowe 2 do 4 minut na rzadkie, 5 do 7 minut na średnio rzadkie, i 8 do 15 minut na dobrze zrobione (cut to check).
Top każdy stek z 2 łyżeczki. masło miso (zostanie Ci trochę masła).
Podawać z cebulą i prostą zieloną sałatką, jeśli chcesz.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah