Grillowane steki z marynowanymi pomidorami
Potrzebujesz danie główne bez nabiału? Grillowane steki z marynowanymi pomidorami mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,84 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 24g tłuszczu i w sumie 356 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka papryki, chili w proszku, octu jabłkowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką wynik 67%, to danie jest solidne. Grillowane Marynowane Steki Z Szynki, Grillowane Marynowane Steki Z Polędwicy Wołowej, oraz Marynowane Grillowane Steki Z Nowego Jorku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pierwsze 11 składników, aż się połączą.
Umieść pomidory w 13x9-in. danie; wlać mieszankę piwa na wierzch. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej 1 godzinę.
W międzyczasie wymieszaj przyprawy; natrzyj steki. Grilluj steki pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ciepła 8-10 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem każdego steku na trzy części.
Ułóż steki na półmisku. Na wierzch z pomidorami; skrop pozostałą mieszanką piwa.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva]()
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.