Grillowane steki z halibuta na łóżku z rukoli z sałatką pomidorową i Gremolatą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj grillowane steki z halibuta na łóżku z rukolą z sałatką pomidorową i Gremolatanem. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 45g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $9.2 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skórkę z cytryny, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grillowany Halibut z Gremolatą cytrynowo-miętową, grillowane na zimno " steki Ribeye z Gremolatą, oraz Grillowane steki z kalafiora Teriyaki z azjatycką Gremolatą.
Instrukcje
Zrobić sałatkę pomidorową: w dużej misce wymieszać wszystkie składniki i odstawić.
Umieścić wszystkie składniki w misce i wymieszać. Odstawić.
Umieścić oliwę z oliwek i sok z cytryny w dużym naczyniu do pieczenia (lub można użyć ponownie zamykanego woreczka). Rybę opłukać i osuszyć, doprawić solą i pieprzem.
Umieść rybę w naczyniu lub ponownie zamykanym woreczku, obracając raz, aby pokryć marynatą.
Pozostaw rybę w marynacie przez 10 minut w temperaturze pokojowej.
Rozrzuć czystą rukolę na 19-calowym okrągłym lub owalnym talerzu. Grillować rybę na średnio gorącym ogniu przez 5 do 6 minut z każdej strony, aż miąższ będzie nieprzezroczysty do środka. Po zakończeniu grillowania natychmiast wyjmij gorącą rybę na talerz rukoli. Top z mieszaniny pomidorów, i posypać gremolata na wierzch pomidorów.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.