Grillowane steki New York Strip z zieloną oliwką Tapenade
Grillowane steki New York Strip z zieloną oliwką Tapenade mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 19g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $3.25 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz łagodne oliwki utwardzone solanką, oliwę z oliwek, steki z New york strip i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynowane Grillowane Steki New York Strip, Grillowane steki New York Strip z pieczonym masłem czosnkowym, oraz Grillowane steki z dodatkiem oliwkowo-Oregano.
Instrukcje
Umieścić migdały w procesorze i drobno zmielić; przenieść do małej miseczki.
Umieść oliwki, oliwę, kapary, anchois i czosnek w procesorze. Zmiksować, aż powstanie drobna pasta.
Dodaj migdały; blend 5 sekund. Doprawić tapenadę solą i pieprzem. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Steki obficie posypać solą i pieprzem. Steki posmarować rozmarynem, naciskając na przyleganie.
Podgrzać 2 ciężkie średnie Patelnie (najlepiej żeliwne) na dużym ogniu 5 minut.
Umieść 1 stek na każdej patelni. Sear steki 3 minuty; odwrócić i sear drugiej stronie 3 minuty. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej. Nadal gotować, obracając co 3 minuty, aż steki są gotowane do pożądanej doneness, o 15 minut dłużej dla średnio rzadkie (termometr włożony do środka zarejestruje 54°).
Przenieść steki na talerz; odstawić 10 minut. Steki pokroić cienko.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc