Grillowane sardynki z cytryną, czosnkiem i papryką
Grillowane sardynki z cytryną, czosnkiem i papryką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 632 kalorie, 39g białka, oraz 51 g tłuszczu. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka soli koszernej, ząbki czosnku, sardynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowane sardynki z sosem czosnkowo-orzechowym, Grillowane Sardynki, Zwęglona Cytryna I Chiles, oraz Grillowane sardynki Monterey z cytryną i ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć czosnek, oliwa z oliwek, sok z cytryny, papryka, i czarny pieprz w małej misce i trzepaczka dobrze połączyć. Ułóż sardynki w jednej warstwie na dnie płytkiego naczynia do pieczenia i zalej marynatą rybę. Obróć rybę, aby upewnić się, że są równomiernie pokryte, i łyżką trochę marynaty do jamy każdej ryby. Odstawić do marynowania na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Potrójne, Przycięte
Sardynki
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle w równomiernej warstwie na ruszcie z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie, ustaw wszystkie palniki na grillu gazowym do najwyższego ustawienia ciepła, przykryj i podgrzewaj przez 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Wyjmij sardynki z marynaty i grilluj na bezpośrednim ogniu, aż dobrze zwęglone, 2 do 3 minut. Za pomocą metalowej szpatułki lub turner ryby, Odwróć sardynki i grill, aż zwęglone z drugiej strony i gotowane przez, O 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Sardynki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Kasztany Wodne, Julienne
4
Sardynki przełożyć na duży talerz i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardynki
(duża Tuba)
5
Udekorować posiekaną natką pietruszki i podawać z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Cytrynowy
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)