Grillowane piersi z kurczaka z salsą miodową
Przepis grillowane piersi z kurczaka z salsą miodową może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w ok. 45 minut. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 24g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Udaj się do sklepu i odebrać połówki piersi kurczaka, Serrano chile, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać spód miodowy, możesz podążać tym daniem głównym z Sorbet Wapienno-Miodowy jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane Piersi Z Kurczaka Z Salsą Śliwkową, Grillowane piersi z kurczaka z salsą śliwkową, oraz Grillowane piersi z kurczaka z salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pokrojony w kostkę melon, 1/4 szklanki posiekanej kolendry, drobno pokrojona czerwona cebula, sok z limonki, oliwa z oliwek, starta skórka z limonki i posiekane Serrano chile w średniej misce. Wrzucić do mieszanki smaków. Doprawić salsę melonową do smaku solą i pieprzem.
Spray grill z nonstick spray oleju roślinnego; przygotować grill (średnie ciepło).
Piersi kurczaka posypać solą i pieprzem. Grilluj piersi kurczaka, aż skóra będzie chrupiąca i brązowa, a kurczak zostanie ugotowany, około 5 minut na stronę.
Pokrój piersi kurczaka i ułóż na talerzach. Top z salsy melona i liści kolendry i służyć.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.