Grillowane Miso-glazurowany okoń morski z sałatką z ogórków Japońskich

Grillowane Miso-glazurowany okoń morski z sałatką z ogórków Japońskich
Przepis Grillowany Miso-glazurowany okoń morski z japońską sałatką ogórkową może zaspokoić Japońskie pragnienie w mniej więcej 24 godziny i 12 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten przepis służy 20. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz rzodkiewkę daikon, ocet ryżowy, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miso-glazurowany okoń morski z fasolą azjatycką i ogórkiem kiszonym, Miso Glazurowane Grillowane Japońskie Bakłażany, oraz Miso-glazed Sea Bass dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść okonia morskiego i 1/2 szklanki miso glaze w zamykanej plastikowej torbie. Rybę równomiernie zalać glazurą, zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 24 godzin.Tuż przed gotowaniem ryby, w misce, wymieszaj razem ogórek, rzodkiewkę i zieloną cebulę. Odstawić.Rozgrzej elektryczną prasę panini do wysokiej temperatury zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
SeabassSeabass
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prasa PaniniPrasa Panini
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wyjąć rybę z marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Umieść rybę na rozgrzanej prasie panini, zamknij pokrywkę i gotuj, aż ryba będzie jędrna w dotyku, a glazura będzie karmelizowana, 2 do 4 minut.W międzyczasie, w małej misce, ubij razem mirin, ocet, cukier, sos sojowy i ostry sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prasa PaniniPrasa Panini
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać do sałatki ogórkowej i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
5
Szczotkuj górną część filetów rybnych z 2 Tbs. miso glazury i przenieść do rozgrzanego talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
MisoMiso
6
Podawać natychmiast z sałatką ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
7
Służy 4.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs, 12 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia5
Magazyn