Grillowane kury kornwalijskie z sosem pomidorowo-pomarańczowym

Grillowane kury kornwalijskie z sosem pomidorowo-pomarańczowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanych Kur kornwalijskich z sosem pomidorowo-pomarańczowym. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 908 kalorii, 60g białka, oraz 65 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, kury skalne, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Kury ziołowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym, Pieczone kury z dziczyzny w sosie pomarańczowo-Teriyaki, oraz Piwo solone pieczone kury kornwalijskie z pomarańczowym sosem Chili.

Instrukcje

1
Stojak do grilla szczotkowego z olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania. Nożyczkami kuchennymi przeciąć każdą kurę na pół wzdłuż kręgosłupa od ogona do szyi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Szczotkuj połówki kury olejem o Smaku bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cienki-Cienki-
4
Posypać solą i pieprzem. Włóż termometr do mięsa z grilla, aby końcówka była najgrubsza w wewnętrznej części mięśnia uda i nie dotykała kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
5
Połówki kury umieścić, skórą w dół, na stojaku do grillowania. Przykryć i grillować na średnim ogniu 30 do 40 minut, szczotkując od czasu do czasu olejem o Smaku bazylii i obracając raz, aż sok z kur będzie czysty, gdy najgrubsze kawałki zostaną pocięte na kość(co najmniej 165 ° F).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Odstawić luźno przykryte około 15 minut przed podaniem.
7
Podczas gdy kury są grillowanie, zrobić sos. W rondlu 1-quart podgrzać wszystkie składniki sosu z wyjątkiem bazylii do wrzenia; zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu około 25 minut lub aż sos lekko zgęstnieje. Wymieszać z bazylią. Dusić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Podawać na ciepło z kur.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn