Grillowane kury kornwalijskie z sosem pomidorowo-pomarańczowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanych Kur kornwalijskich z sosem pomidorowo-pomarańczowym. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 908 kalorii, 60g białka, oraz 65 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, kury skalne, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Kury ziołowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym, Pieczone kury z dziczyzny w sosie pomarańczowo-Teriyaki, oraz Piwo solone pieczone kury kornwalijskie z pomarańczowym sosem Chili.
Instrukcje
Stojak do grilla szczotkowego z olejem roślinnym.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania. Nożyczkami kuchennymi przeciąć każdą kurę na pół wzdłuż kręgosłupa od ogona do szyi.
Szczotkuj połówki kury olejem o Smaku bazylii.
Posypać solą i pieprzem. Włóż termometr do mięsa z grilla, aby końcówka była najgrubsza w wewnętrznej części mięśnia uda i nie dotykała kości.
Połówki kury umieścić, skórą w dół, na stojaku do grillowania. Przykryć i grillować na średnim ogniu 30 do 40 minut, szczotkując od czasu do czasu olejem o Smaku bazylii i obracając raz, aż sok z kur będzie czysty, gdy najgrubsze kawałki zostaną pocięte na kość(co najmniej 165 ° F).
Odstawić luźno przykryte około 15 minut przed podaniem.
Podczas gdy kury są grillowanie, zrobić sos. W rondlu 1-quart podgrzać wszystkie składniki sosu z wyjątkiem bazylii do wrzenia; zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu około 25 minut lub aż sos lekko zgęstnieje. Wymieszać z bazylią. Dusić 5 minut.