Grillowane krewetki z sosem kolendrowym
Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 117 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 59 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, ząbki czosnku, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane krewetki z sosem do maczania kolendry, Słodkie Grillowane krewetki z sosem do maczania kolendry, oraz Krewetki z grilla z limonką kolendry z kremowym sosem do maczania z awokado dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małym robocie kuchennym połącz kolendrę, imbir i czosnek; przykryj i przetwarzaj, aż kolendra i czosnek zostaną posiekane. Podczas przetwarzania stopniowo dodawaj olej i sok z cytryny stałym strumieniem, aż będzie gładki.
Przełóż do małej miski; odstawić.
Nawlecz krewetki na cztery metalowe lub namoczone drewniane szpikulce.
Posypać pieprzem cytrynowym. Zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym; używając szczypiec z długim uchwytem, lekko posmaruj ruszt grillowy.
Grill, pod przykryciem, na średnim ogniu lub podsmaż 4 cale. od ognia przez 6-8 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy, obracając się raz.
Podawać z sosem kolendrowym.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Francis Sauvignon Blanc z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Św. Franciszek Sauvignon Blanc]()
Św. Franciszek Sauvignon Blanc
Sonoma County Sauvignon Blanc przechwytuje ostre smaki i aromaty cytrusów, kiwi i białej brzoskwini z odrobiną skórki z limonki i grejpfruta na finiszu.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z sałatkami, sushi, owocami morza i świeżymi, młodymi serami.