Grillowane krewetki z sałatką z pomidorów
Grillowane krewetki z sałatką z pomidorów to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz cayenne, liście bazylii, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane Krewetki Z Sałatką Z Pomidorów, Grillowane krewetki z sałatką z pomidorów, oraz Suszone Na Słońcu Pomidory Przyprawione Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze przecier 1/3 szklanki liści bazylii z oliwą z oliwek, aż będzie gładka. Oliwę doprawić solą i czarnym pieprzem.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. W małej misce wymieszaj słodką wędzoną paprykę z czystym proszkiem ancho chile, jasnobrązowym cukrem, kminkiem, kolendrą, pieprzem cayenne, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Umyć krewetki olejem rzepakowym i doprawić mieszanką przypraw. Grill krewetki na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, dopóki nie są lekko zwęglone i gotowane przez, o 4 minut w sumie.
Ułóż plastry pomidora i cebuli na półmisku i skrop oliwą z bazylii. Top z krewetek, udekorować pozostałymi liśćmi bazylii i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.