Grillowane krewetki z salsą Verde

Grillowane krewetki z salsą Verde mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 369 kalorii, 5G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Mieszanka sardeli, sól koszerna, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Papryka Grillowane krewetki z oliwą z oliwek gotowane ziemniaki, marynowana cebula i Salsa Verde po włosku, Kebaby z krewetek i kopru włoskiego z włoską salsą Verde, oraz Corn & Kale Salsa Verde Shrimp Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mielenie czosnku, kapary, i anchois; przenieść do małej misce.
Dodać ½ łyżeczki soli; wymieszać z miętą, pietruszką, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i octem z czerwonego wina. Odstawić.
Wlać olej rzepakowy na patelnię grillową. Użyj papierowego ręcznika, aby równomiernie rozprowadzić go na wszystkich powierzchniach, wycierając nadmiar.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu i pozwól jej się bardzo nagrzać.Tymczasem Motyl krewetki przez krojenie w dół środka każdego, wzdłuż, prawie, ale nie całkowicie przez. Od żyłki będą miały już wzdłużną szczelinę. Postępuj zgodnie z tą linią, aby szczelina głębiej motyla każdego z nich. Otwórz obie strony, aby położyć się tak płasko, jak to możliwe. Doprawić pozostałą ½ łyżeczki soli i pieprzu.Grill przez 1 do 2 minut na stronie, w zależności od wielkości, aż krewetki po prostu włączyć różowy i nieprzezroczyste.
Miejsce 4 krewetki na każdym talerzu i łyżka trochę sosu nad nimi.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio