Grillowane krewetki z boczkiem, pomidorem i Scallion Vinaigrette
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 173 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Jeśli 88 centów za porcję spada w budżecie, Grillowane krewetki z boczkiem, pomidorem i Scallion Vinaigrette może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis do wypróbowania. Jest idealny do 4 Lipca. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz boczek, tymianek, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana Sałatka Ziemniaczana Z Boczkiem-Scallion Vinaigrette, Grillowane Arkusze kukurydzy z Scallion Vinaigrette, oraz Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, bekonem i Kimchi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 8 drewnianych szaszłyków, moczonych w wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Umieść boczek w żeliwnej patelni na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek jest chrupiący i tłuszcz jest renderowany.
Gdy boczek jest po prostu o gotowe, podgrzać olej rzepakowy w niereaktywnej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pomidory, sól i pieprz i gotuj, mieszając, aż lekko zmiękną. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść boczek na patelnię z pomidorami i dodać kolendrę, ocet, tymianek i zielona cebula. Gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, o 5 protokół. Odstawić; ogrzać.
Podgrzać węgiel drzewny lub grill gazowy do wysokiej do bezpośredniego grillowania.
Posmaruj krewetki olejem rzepakowym i posyp solą i pieprzem. Używając dwóch szaszłyków na raz, nawlecz cztery krewetki na szaszłykach w pobliżu końców ogona i głowy -- to ułatwia przewracanie krewetek na grillu. Grill, aż lekko zwęglone i gotowane przez, O 2 protokół z każdej strony.
Usuń krewetki z szaszłyków i top z ciepłym vinaigrette.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anne Amie Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Anne Amie Pinot Gris]()
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.