Grillowane krewetki z boczkiem, pomidorem i Scallion Vinaigrette

Grillowane krewetki z boczkiem, pomidorem i Scallion Vinaigrette
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 173 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Jeśli 88 centów za porcję spada w budżecie, Grillowane krewetki z boczkiem, pomidorem i Scallion Vinaigrette może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis do wypróbowania. Jest idealny do 4 Lipca. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz boczek, tymianek, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana Sałatka Ziemniaczana Z Boczkiem-Scallion Vinaigrette, Grillowane Arkusze kukurydzy z Scallion Vinaigrette, oraz Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, bekonem i Kimchi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 8 drewnianych szaszłyków, moczonych w wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
2
Umieść boczek w żeliwnej patelni na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek jest chrupiący i tłuszcz jest renderowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Gdy boczek jest po prostu o gotowe, podgrzać olej rzepakowy w niereaktywnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj pomidory, sól i pieprz i gotuj, mieszając, aż lekko zmiękną. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść boczek na patelnię z pomidorami i dodać kolendrę, ocet, tymianek i zielona cebula. Gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, o 5 protokół. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Podgrzać węgiel drzewny lub grill gazowy do wysokiej do bezpośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Posmaruj krewetki olejem rzepakowym i posyp solą i pieprzem. Używając dwóch szaszłyków na raz, nawlecz cztery krewetki na szaszłykach w pobliżu końców ogona i głowy -- to ułatwia przewracanie krewetek na grillu. Grill, aż lekko zwęglone i gotowane przez, O 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Usuń krewetki z szaszłyków i top z ciepłym vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anne Amie Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Anne Amie Pinot Gris
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn