Grillowane krewetki Jumbo z masłem Kimchi-Miso

Grillowane krewetki Jumbo z masłem Kimchi-Miso
Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 1G białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli 22 grosze za porcję spada w budżecie, Grillowane krewetki Jumbo z masłem Kimchi-Miso może być doskonałym bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 25. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju sezamowego, pasta miso, pulchne szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Grillowane Krewetki Jumbo, Krewetki Jumbo z masłem szczypiorkowym, oraz Pikantne Grillowane Krewetki Jumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W kuchence mikrofalowej, używając drewnianej łyżki, ubij zmiękczone masło pastą miso, tosty z oleju sezamowego i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodać posiekane kimchi i ubić do wymieszania. Kuchenka mikrofalowa O Dużej Mocy przez około 10 sekund, aż masło się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
KimchiKimchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
3
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 6 cali od ciepła. Rozgrzej żeliwną patelnię grillową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
4
Pędzel szalotki z olejem rzepakowym i grill na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając, aż szalotki są miękkie i rumiane w miejscach, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Przenieś szalotki na talerz. Lekko posmaruj krewetki olejem rzepakowym i połóż na grillu, od strony muszli w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Skropić każdą krewetkę skąpą łyżką masła i grillować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Przenieś patelnię grillową do regału piekarnika i piecz przez około 1 minutę, aż krewetki zostaną ugotowane i zeszklone masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Przenieść krewetki i szalotki do talerzy i mżawka z większą ilością masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
9
Udekoruj rozdrobnionym nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
10
Serwuj od razu.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia0
Magazyn