Grillowane kotlety wieprzowe z Podsmażonymi jabłkami, krążkami cebuli i zielenią musztardową

Grillowane kotlety wieprzowe z Podsmażonymi jabłkami, krążkami cebuli i zielenią musztardową
Grillowane kotlety wieprzowe z Podsmażonymi jabłkami, krążkami cebuli i zielenią musztardową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 903 kalorie. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz pieprz, sól, jabłko granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety schabowe z Podsmażonymi jabłkami i burakami, Kotlety schabowe smażone w słodkich ziemniakach, jabłkach i sosie musztardowym, oraz Kotlety schabowe z Podsmażonymi jabłkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Są potrawy i solanki. Solanka jest wolniejszym procesem, w którym rub, cukier i sól są rozcieńczane, aby przeniknąć białko i rozbić je, aby mięso było soczyste, aromatyczne i delikatne po ugotowaniu. Uwielbiam soloną wieprzowinę i kurczaka, ale jeśli gotuję późno i nie myślałem o tym dzień wcześniej, będę musiał zrobić miły pocierać mięso, które jest po prostu bardziej skoncentrowane i przyspieszone, i to jest to, co mam tutaj. Kotlety schabowe iść z tak wielu akompaniamentów, ale uwielbiam kwasowość jabłek lub mus jabłkowy z kotletami schabowymi i kęs musztardy zieleni. Możesz użyć mizuny lub rukoli, jeśli nie możesz znaleźć zieleni musztardowej. Ponadto, można umieścić schmear gorącej musztardy zmieszanej z odrobiną miodu lub melasy na talerzu zamiast kopa. Ogólnie lubię krążki cebulowe. Moim innym ulubionym akompaniamentem do kotletów wieprzowych jest kimchee rzucane ze świeżymi owocami, takimi jak brzoskwinie lub śliwki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
świeże Owoceświeże Owoce
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
MelasaMelasa
RukolaRukola
MięsoMięso
MusztardaMusztarda
BrzoskwiniaBrzoskwinia
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MizunaMizuna
SolankaSolanka
MiódMiód
CebulaCebula
śliwkaśliwka
CukierCukier
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Gotować kotlety schabowe: wszystkie przyprawy zmielić z cukrem i natrzeć na kotlety schabowe. Odstawić na 30 minut do godziny w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
PrzyprawyPrzyprawy
CukierCukier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Rozgrzej grill na wysokiej lub podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu na płycie kuchennej i rozgrzej piekarnik do 375 stopni (
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelnię, jeśli gotujesz w żeliwie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Gotować wieprzowinę z jednej strony przez 4 do 5 minut na grillu lub w żeliwie. Odwróć i gotuj przez kolejne 4 do 5 minut na grillu; jeśli gotujesz w żeliwie, Odwróć kotlet i przełóż do piekarnika na 4 do 5 minut. Odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
7
Aby ugotować smażone jabłka: w średniej patelni saute na średnim ogniu, połączyć cukier, 1 łyżkę wody i kroplę soku z cytryny. Gotować, aż cukier karmelizuje się na złoty kolor. Wyłączyć ogień i dodać plasterki jabłka i anyż. Odstawić patelnię do średnio wysokiego ciepła, wymieszać z masłem i pozostałym sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Saute, mieszając, przez 2 minuty, dodając brandy w ostatniej chwili gotowania ze szczyptą soli. Krótko dusić, aby spalić alkohol i zagęścić karmel. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
KarmelKarmel
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
SólSól
9
Aby gotować krążki cebuli: doprowadzić olej rzepakowy do 360 stopni F w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Mąkę, skrobię kukurydzianą, sól i pieprz połączyć w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Maślankę wlać do płytkiego naczynia lub miski. Zanurz krążki cebuli w mieszaninie mąki do pogłębiania, wytrząsając nadmiar. Zanurzyć w maślance do pokrycia, a następnie z powrotem do mieszanki mąki. Wytrząsnąć nadmiar mąki. Pracując partiami, smażyć pierścienie do jasnego złota, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Odcedzić na papierowych ręcznikach i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
13
Kotlety wieprzowe podawać z podsmażonymi jabłkami, krążkami cebuli i zielenią musztardową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia28
Magazyn