Grillowane kotlety jagnięce z Tapenadą oliwkową

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać grillowane kotlety jagnięce z oliwek Tapenade spróbować. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 0g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz rundy świeżo popękane pieprz, mięta, pietruszka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana noga jagnięcina faszerowana oliwkową Tapenadą, Grillowane grillowane kotlety jagnięce z pomidorem, ogórkiem i sałatką z oliwek Kalamatan, oraz Grillowane kotlety jagnięce z puree z karczocha, chrupiącymi karczochami i oliwą Cerignolan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do marynaty: ostrym nożem oczyścić kotlety, odcinając nadmiar tłuszczu i wszelkie fragmenty kości. W średniej misce wymieszać miętę, natkę pietruszki, rozmaryn, tymianek, sok z cytryny, liść laurowy, sól i pieprz z oliwą z oliwek.
Umieść kotlety jagnięce w dużej plastikowej torebce i zalej marynatą. Marynować do godziny.
Do tapenady: w robocie kuchennym, pulsować razem oliwki, skórka pomarańczowa, pietruszka, sardela i chile, aż grubo posiekane.
Skropić oliwą z oliwek i sokiem pomarańczowym, kontynuując pulsowanie przez około minutę, aż składniki zostaną włączone, a tapenada stanie się grubą pastą. Nie przesadzaj. Doprawić solą i pieprzem.
W przypadku kotletów jagnięcych T-bone: rozgrzej grill na średnim ogniu. Za pomocą szczypiec i ręcznika papierowego pokrytego olejem wytrzyj ruszty do grilla, aby wyczyścić i utworzyć nieprzywierającą powierzchnię.
Jagnięcinę wyjąć z marynaty, wycierając nadmiar, posypać solą i pieprzem.
Kotlety ułożyć na grillu, od strony tłuszczu w dół. Grilluj przez około 2 minuty i obracaj o 45 stopni, tworząc znak crosshatch. Kontynuuj grillowanie przez kolejne 2 minuty i odwróć. Obróć kotlety jagnięce o 45 stopni, aby zakończyć i doprowadzić do pożądanej temperatury gotowania, 5 do 6 minut łącznie dla temperatury wewnętrznej 135 stopni F lub średnio Rzadki.
Wyjąć z grilla i pozostawić do odpoczynku.
Sposób podania: kotlety jagnięce ułożyć na naczyniu do serwowania, przyozdabiając każdy ok. 1 łyżką tapenady, kończąc rozdartą miętą i podając pozostałą tapenadę z boku.