Grillowane kotlety jagnięce z Tapenadą oliwkową

Grillowane kotlety jagnięce z Tapenadą oliwkową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać grillowane kotlety jagnięce z oliwek Tapenade spróbować. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 0g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz rundy świeżo popękane pieprz, mięta, pietruszka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana noga jagnięcina faszerowana oliwkową Tapenadą, Grillowane grillowane kotlety jagnięce z pomidorem, ogórkiem i sałatką z oliwek Kalamatan, oraz Grillowane kotlety jagnięce z puree z karczocha, chrupiącymi karczochami i oliwą Cerignolan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do marynaty: ostrym nożem oczyścić kotlety, odcinając nadmiar tłuszczu i wszelkie fragmenty kości. W średniej misce wymieszać miętę, natkę pietruszki, rozmaryn, tymianek, sok z cytryny, liść laurowy, sól i pieprz z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Umieść kotlety jagnięce w dużej plastikowej torebce i zalej marynatą. Marynować do godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
4
Do tapenady: w robocie kuchennym, pulsować razem oliwki, skórka pomarańczowa, pietruszka, sardela i chile, aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Skropić oliwą z oliwek i sokiem pomarańczowym, kontynuując pulsowanie przez około minutę, aż składniki zostaną włączone, a tapenada stanie się grubą pastą. Nie przesadzaj. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
6
W przypadku kotletów jagnięcych T-bone: rozgrzej grill na średnim ogniu. Za pomocą szczypiec i ręcznika papierowego pokrytego olejem wytrzyj ruszty do grilla, aby wyczyścić i utworzyć nieprzywierającą powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
7
Jagnięcinę wyjąć z marynaty, wycierając nadmiar, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
8
Kotlety ułożyć na grillu, od strony tłuszczu w dół. Grilluj przez około 2 minuty i obracaj o 45 stopni, tworząc znak crosshatch. Kontynuuj grillowanie przez kolejne 2 minuty i odwróć. Obróć kotlety jagnięce o 45 stopni, aby zakończyć i doprowadzić do pożądanej temperatury gotowania, 5 do 6 minut łącznie dla temperatury wewnętrznej 135 stopni F lub średnio Rzadki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Wyjąć z grilla i pozostawić do odpoczynku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Sposób podania: kotlety jagnięce ułożyć na naczyniu do serwowania, przyozdabiając każdy ok. 1 łyżką tapenady, kończąc rozdartą miętą i podając pozostałą tapenadę z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn