Grillowane karczochy z pietruszką i czosnkiem

Grillowane karczochy z pietruszką i czosnkiem
Grillowane karczochy z pietruszką i czosnkiem wymagają ok. 47 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Ta przystawka ma 231 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 69 fanów. Mieszanka soli i pieprzu, świeżo płaskich liści pietruszki, oliwy z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest znakomite. Spróbuj Grillowane karczochy z pietruszką i czosnkiem, Szybko duszone karczochy dla dzieci z czosnkiem, miętą i pietruszką, oraz Czosnek Grillowane Karczochy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
GarnekGarnek
2
Przycinanie łodygi z każdego karczocha do 1 cala długości, następnie wyginanie do tyłu i zrywanie ciemnych zewnętrznych liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
3
Wytnij górny cal karczochów ząbkowanym nożem. Używając obieraczki do warzyw, obierz ciemnozielone obszary z łodygi i podstawy karczocha. Ćwierć każdy karczoch. Za pomocą małego, ostrego noża wytnij dławik i usuń fioletowe, kolczaste liście ze środka każdego klina.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WarzywaWarzywa
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
NóżNóż
4
Gotowe karczochy umieścić w dużej misce z zimną wodą i wycisnąć 2 cytryny do wody i wymieszać. Kontynuuj z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Po zakończeniu, odsączyć karczochy i umieścić we wrzącej wodzie i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
6
Ugotowane karczochy odcedzić i ułożyć na rozgrzanym grillu. Gotować do miękkości i lekko zwęglone w miejscach, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
W międzyczasie, w średniej wielkości misce, dodać pozostały sok z cytryny (1/3 szklanki) pietruszka, czosnek i sól i pieprz, do smaku. Stopniowo skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wrzucić lub skropić karczochy grill z mieszanką czosnek / pietruszka i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
TrudnośćTwardy
Gotowe W47 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn