Grillowane karczochy z pietruszką i czosnkiem
Grillowane karczochy z pietruszką i czosnkiem wymagają ok. 47 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Ta przystawka ma 231 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 69 fanów. Mieszanka soli i pieprzu, świeżo płaskich liści pietruszki, oliwy z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest znakomite. Spróbuj Grillowane karczochy z pietruszką i czosnkiem, Szybko duszone karczochy dla dzieci z czosnkiem, miętą i pietruszką, oraz Czosnek Grillowane Karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Przycinanie łodygi z każdego karczocha do 1 cala długości, następnie wyginanie do tyłu i zrywanie ciemnych zewnętrznych liści.
Wytnij górny cal karczochów ząbkowanym nożem. Używając obieraczki do warzyw, obierz ciemnozielone obszary z łodygi i podstawy karczocha. Ćwierć każdy karczoch. Za pomocą małego, ostrego noża wytnij dławik i usuń fioletowe, kolczaste liście ze środka każdego klina.
Gotowe karczochy umieścić w dużej misce z zimną wodą i wycisnąć 2 cytryny do wody i wymieszać. Kontynuuj z pozostałymi karczochami.
Po zakończeniu, odsączyć karczochy i umieścić we wrzącej wodzie i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 12 protokół.
Ugotowane karczochy odcedzić i ułożyć na rozgrzanym grillu. Gotować do miękkości i lekko zwęglone w miejscach, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.
W międzyczasie, w średniej wielkości misce, dodać pozostały sok z cytryny (1/3 szklanki) pietruszka, czosnek i sól i pieprz, do smaku. Stopniowo skropić oliwą z oliwek.
Wrzucić lub skropić karczochy grill z mieszanką czosnek / pietruszka i służyć.