Grillowane Kalmary Z Rukolą

Grillowane Kalmary Z Rukolą
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre? Grillowane kalmary z rukolą może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 434 kalorie, 29g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz rukolę, ząbek czosnku, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i wędzonymi pomidorami-czarna oliwka, Kalmary Z Grilla, oraz Marynowane Kalmary Z Grilla.

Instrukcje

1
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Jeśli kałamarnice są duże, przekrój o połowę macki wzdłuż i pokrój dłuższe, jeśli są przymocowane, poprzecznie na 2-calowe kawałki. Zdejmij klapy z ciał kałamarnic, jeśli są przymocowane, i zarezerwuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Pokrój każde ciało kałamarnicy wzdłuż "szwu"i otwórz na płasko. Score Duże kałamarnice, w tym klapy, wzdłuż ostrym nożem, robiąc cięcia blisko siebie (około 1/8 cala od siebie, jak grzbiety na rigatoni) i uważając, aby nie przeciąć kałamarnic, a następnie o połowę ciała kałamarnic w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 żółta Papryka, Mała Kostka1 żółta Papryka, Mała Kostka
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Wyciśnij tyle soku z 2 cytryn, aby odmierzyć 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
5
Pozostałą całą cytrynę pokroić w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
6
Ubij razem sok z cytryny, olej, czosnek, 1/2 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu, aż dobrze połączone i przenieść 1/4 szklanki dressing do dużej płytkiej misce, zastrzegając resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodaj squid do dressing w płytkiej misce, podrzucając do herbu, i marynować w temperaturze pokojowej, obracając raz, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Nawlecz 2 szaszłyki przez każde ciało kałamarnicy, po przeciwnych stronach ciała (aby utrzymać kałamarnicę płaską podczas grillowania). Nawlecz wszystkie klapy na 1 lub 2 szaszłyki. Wszystkie macki nawlecz w poprzek (przez najgrubszą część) na szpikulce, bez tłoczenia, pozwalając Macom zwisać. Wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
Gdy ogień jest gorący (można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 1 do 2 sekund), grill squid na lekko naoliwionym stojaku grill, odkryte, obracając raz, aż po prostu włączyć nieprzezroczyste, 1 do 1 1/2 minuty łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Przenieś do deski do krojenia i usuń szaszłyki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Pokrój ciała kałamarnic wzdłuż na paski o grubości 1,5 cala. Jeśli używasz większych kałamarnic, zmniejsz o połowę paski w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
12
Wrzucić kalmary z 3 łyżki reserved dressing i sól i pieprz do smaku w czystej misce. Wrzucić rukolę do innej miski z wystarczającą ilością pozostałego dressingu do pokrycia, a następnie doprawić solą i pieprzem. Rukolę podzielić na 4 talerze i na wierzch posmarować kałamarnicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
13
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn