Grillowane kalmary z rukolą

Grillowane kalmary z rukolą
Grillowane kalmary z rukolą może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 434 kalorie, 29g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka rukoli, ząbek czosnku, kalmary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Spróbuj Grillowane Kalmary Z Rukolą, Węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i wędzonymi pomidorami-czarna oliwka, oraz Kalmary Z Grilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Jeśli kałamarnice są duże, przekrój o połowę macki wzdłuż i pokrój dłuższe, jeśli są przymocowane, poprzecznie na 2-calowe kawałki. Zdejmij klapy z ciał kałamarnic, jeśli są przymocowane, i zarezerwuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Pokrój każde ciało kałamarnicy wzdłuż "szwu"i otwórz na płasko. Score Duże kałamarnice, w tym klapy, wzdłuż ostrym nożem, robiąc cięcia blisko siebie (około 1/8 cala od siebie, jak grzbiety na rigatoni) i uważając, aby nie przeciąć kałamarnic, a następnie o połowę ciała kałamarnic w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 żółta Papryka, Mała Kostka1 żółta Papryka, Mała Kostka
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Wyciśnij tyle soku z 2 cytryn, aby odmierzyć 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SokSok
5
Pozostałą całą cytrynę pokroić w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
6
Ubij razem sok z cytryny, olej, czosnek, 1/2 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu, aż dobrze połączone i przenieść 1/4 szklanki dressing do dużej płytkiej misce, zastrzegając resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj squid do dressing w płytkiej misce, podrzucając do herbu, i marynować w temperaturze pokojowej, obracając raz, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Nawlecz 2 szaszłyki przez każde ciało kałamarnicy, po przeciwnych stronach ciała (aby utrzymać kałamarnicę płaską podczas grillowania). Nawlecz wszystkie klapy na 1 lub 2 szaszłyki. Wszystkie macki nawlecz w poprzek (przez najgrubszą część) na szpikulce, bez tłoczenia, pozwalając Macom zwisać. Wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
9
Gdy ogień jest gorący (można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 1 do 2 sekund), grill squid na lekko naoliwionym stojaku grill, odkryte, obracając raz, aż po prostu włączyć nieprzezroczyste, 1 do 1 1/2 minuty łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Przenieś do deski do krojenia i usuń szaszłyki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzaszłykiSzaszłyki
11
Pokrój ciała kałamarnic wzdłuż na paski o grubości 1,5 cala. Jeśli używasz większych kałamarnic, zmniejsz o połowę paski w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
12
Wrzucić kalmary z 3 łyżki reserved dressing i sól i pieprz do smaku w czystej misce. Wrzucić rukolę do innej miski z wystarczającą ilością pozostałego dressingu do pokrycia, a następnie doprawić solą i pieprzem. Rukolę podzielić na 4 talerze i na wierzch posmarować kałamarnicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RukolaRukola
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn