Grillowane kalifornijskie hamburgery z awokado B-L-T z karmelizowaną cebulą Chipotle

Grillowane kalifornijskie hamburgery z awokado B-L-T z karmelizowaną cebulą Chipotle
Przepis grillowane kalifornijskie awokado B-L-T hamburgery z karmelizowaną cebulą Chipotle może zaspokoić Amerykański głód w około 1 godzina i 15 minut. Jedna porcja zawiera 1635 kalorii, 52g białka, oraz 127 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.3 za porcję. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cebulę, czosnek, pomidor i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany kurczak i kanapka klubowa z awokado i karmelizowaną cebulą Chipotle, Quinoa hamburgery z karmelizowaną cebulą i Chipotle Lime Mayo - 9 punktów, oraz Paleo Burgery z karmelizowaną cebulą balsamiczną i awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W grillu z pokrywą przygotuj średnio gorący ogień do bezpośredniego gotowania na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Dla karmelizowanej cebuli, połączyć cebulę, sos pieprzowy, bulion, ocet, olej, czosnek, i brązowy cukier w 10-calowej patelni nonstick z pokrywką. Gdy węgiel jest gotowy, umieścić przykrytą patelnię na stojaku grillowym. Gotować mieszankę cebuli przez 15 do 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zostanie karmelizowana i większość płynu odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Zdjąć patelnię z grilla i odstawić na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Do smarowania, połączyć ser do smarowania i ser pleśniowy w rondlu; przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Na hamburgery, umieścić mieloną wołowinę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj cebulę, Zinfandel, zioła, sos pieprzowy i sól doprawioną; delikatnie wymieszaj. Uformuj mieszankę wołową na 6 okrągłych pasztecików.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
ZinfandelZinfandel
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Stojak do grilla szczotkowego z olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Umieść paszteciki na stojaku do grilla, przykryj i gotuj około 4 minut. Obróć i kontynuuj gotowanie, aż gotowane do pożądanej doneness.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
W międzyczasie umieść rondel z serem rozłożonym na zewnętrznej krawędzi stojaka grillowego, aby rozgrzać mieszaninę sera, aż osiągnie bardzo miękką, rozłożoną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
11 Do 12 Słodkich Papryczek Bananowych11 Do 12 Słodkich Papryczek Bananowych
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Zdjąć rondel z grilla i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Podczas ostatnich minut grillowania pasztecików, ułóż plasterki awokado na oprawionej perforowanej patelni do grillowania pokrytej lekko olejem i grilluj wzdłuż pasztecików przez 1 do 2 minut, obracając w razie potrzeby. Podczas ostatnich 30 sekund, dodać plastry boczku do patelni. Gdy awokado jest ładnie grillowane, a boczek jest chrupiący, usuń z grilla. Gdy paszteciki są gotowane, wyjąć z grilla, układając w stosy, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Ułożyć rolki, przyciąć bok w dół, na zewnętrznych krawędziach grilla lekko tostować.
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
13
Aby zmontować hamburgery, rozłóż dużą ilość sera rozłożonego na ciętych bokach rolek. Na dnie każdej warstwy rolki sałata, plasterek pomidora, pasztet wołowy, karmelizowana cebula, grillowane awokado i boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Paszteciki WołowePaszteciki Wołowe
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
14
Dodaj top i służyć.

Składniki

12Plastry awokado kalifornijskie (przygotować w ostatniej chwili, posypać octem balsamicznym i posypać pikantną przyprawą solą przed grillowaniem)Plastry awokado kalifornijskie (przygotować w ostatniej chwili, posypać octem balsamicznym i posypać pikantną przyprawą solą przed grillowaniem)122 łyżki roztopionego masła12 wstępnie ugotowanych plastrów boczku12 wstępnie ugotowanych plastrów boczku1porcja startego parmezanuudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)1porcja startego parmezanuKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa113papryka habaneroser pleśniowy (polecany: Point Reyes) lub inny ulubiony ser pleśniowy, pokruszonyser pleśniowy (polecany: Point Reyes) lub inny ulubiony ser pleśniowy, pokruszony184papryka habanerolekki ser do smarowania czosnkiem i ziołamilekki ser do smarowania czosnkiem i ziołami1porcja startego parmezanu(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1porcja startego parmezanurozgnieciony świeży czosnekrozgnieciony świeży czosnek454papryka habaneroherbata sp. przyprawa cała sólherbata sp. przyprawa cała sól454papryka habaneropolędwica mielonapolędwica mielona1porcja startego parmezanuolej roślinny lub oliwa z oliwekolej roślinny lub oliwa z oliwek3Spód: okruszki z herbatników grahammielone świeże oregano, tymianek i liście bazylii (dowolna kombinacja)mielone świeże oregano, tymianek i liście bazylii (dowolna kombinacja)1porcja startego parmezanupikantny chipotle sos pieprzowy (zalecane: Tabasco Chipotle sos pieprzowy)pikantny chipotle sos pieprzowy (zalecane: Tabasco Chipotle sos pieprzowy)1zostawićSałata rzymskaSałata rzymska2warzywo (np. szpinak)pikantna sól sezonowanapikantna sól sezonowana6miękkie rolki kaiser (około 4 1/2 cala średnicy), dzielonemiękkie rolki kaiser (około 4 1/2 cala średnicy), dzielone791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona słodka cebulamielona słodka cebula1łyżka czerwony ocet winnysłodka cebula, połówki i cienko pokrojonasłodka cebula, połówki i cienko pokrojona6largesplastry pomidora o grubości około 1/4 calaplastry pomidora o grubości około 1/4 cala6trochę posiekanej cukiniiOlej roślinny, do szczotkowania stojaka grillowegoOlej roślinny, do szczotkowania stojaka grillowego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino zinfandel (zalecane: Sutter Home Zinfandel)wino zinfandel (zalecane: Sutter Home Zinfandel)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia91
Magazyn