Grillowana Tequila-Kolendra Ananas
Grillowana Tequila-Cilantro ananas to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Na 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka mielonego chipotle chiles, kolendra, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak Tequila LIme z grillowaną salsą ananasową, Grillowane ciasto z ananasem nasączonym tequilą, oraz Grillowany Ananas Z Kolendrą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ananasa pokroić wzdłuż na 8 klinów.
Umieść kliny w zamykanym plastikowym pojemniku lub zamykanej plastikowej torbie. W małej misce wymieszać kolendrę, tequilę i chipotle.
Wlać do pojemnika z ananasem.
Cytrynę i limonkę przeciąć na pół, wycisnąć trochę soku i włożyć sok i owoce do pojemnika. Doprawić solą i pieprzem. Marynować w lodówce przez co najmniej jedną godzinę, obracając ananasa raz.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu do średniej temperatury. Gdy węgle są gorące, posmaruj rusztem lekką powłokę olejową.
Grillować kliny przez około 4 do 5 minut z każdej strony. Jeśli chcesz, możesz zrobić sos, gotując marynatę w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż sos będzie gęsty i syropowy. Będzie bardzo pikantny!