Grillowana Sałatka z halibuta Niçoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 398 kalorii, 22g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 68 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, fasolę, pomidory winogronowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowany Halibut Niçoise z warzywami, Grillowany Halibut Niçoise z warzywami, oraz Sałatka Nicoise Z Grillowanym Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować vinaigrette: obrać czosnek i rozbić bokiem noża szefa kuchni. Za pomocą widelca rozgnieść czosnek z 1/4 łyżeczki soli w małej misce, aby utworzyć grubą pastę.
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodać 6 łyżek soku pomarańczowego, ocet i musztardę; ubijać, aż dobrze wymieszane. Smak i ubij do 4 łyżek więcej soku, aby złagodzić smak; doprawić więcej soli, w razie potrzeby. Odstawić w pokoju temperature.To przygotuj sałatkę: doprowadzić 1 cal wody do wrzenia w dużym rondlu wyposażonym w kosz parowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dodać ziemniaki; gotować do miękkości, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
5
Wyjąć na deskę do krojenia. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, pokroić i umieścić w płytkiej misce.
Połącz sok z cytryny, 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki soli w solidnej, zamykanej plastikowej torbie; wstrząsaj, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
11
Dodaj rybę i marynuj do 20 minut podczas przygotowywania grilla.Rozgrzej grilla do średniej wysokości przez 10 minut, a następnie zmniejsz ogień do średniej. (W przypadku grilla węglowego poczekaj, aż płomienie ustąpią, a tylko węgle i trochę popiołu pozostaną płomienie spowodują spalenie oleju na rybie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
12
Rybę odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi. Doprawić pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Olej stojak grill (patrz Wskazówka). Grill ryby, obracając raz, aż rumiane i tylko gotowane przez, 4 do 5 minut na stronie halibuta; 3 do 4 minut na stronie basu.Ułóż liście sałaty na dużym talerzu. Na wierzchu ułóż rybę (w całości lub płatkowane na duże kawałki), ziemniaki, fasolkę szparagową i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść Sałaty
Fasola Szparagowa
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Halibut
8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, Julienne
13
Mżawka z pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Vinaigrette
14
Dekoruj jajkami, oliwkami, natką pietruszki i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.