Grillowana Sałatka Grecka Z Krewetkami

Grillowana Sałatka grecka z krewetkami to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bochenki pita, oliwa z oliwek plus dodatkowe, ząbek czosnku i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka grecka Orzo i grillowane krewetki z musztardowo-koperkowym winegretem, Łatwe grillowane kury kornwalijskie i cukinia z grecką marynatą, Tzatziki i sałatką grecką, oraz Grecka sałatka z awokado i grillowanym kurczakiem z greckim sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill do gotowania.
Wymieszać 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oleju, połowę oregano, połowę czosnku oraz sól i pieprz do smaku w dużej misce.
Delikatnie wymieszaj pomidory, ogórek i cebulę w dressingu i pozostaw w temperaturze pokojowej podczas grillowania.
W dużej misce wymieszać pozostałe 2 łyżki soku z cytryny oraz pozostałe oregano i czosnek. Mieszać w krewetki aż dobrze pokryte i marynować w temperaturze pokojowej 10 minut.
Lekko posmaruj pitas i paprykę z obu stron oliwą i dopraw solą i pieprzem. Grill pitas na naoliwionym stojaku ustawić 5 do 6 cali nad świecącymi węglami, aż rumiane i lekko chrupiące, o 2 minut z każdej strony, a następnie przenieść do stojaka do ostygnięcia (pitas będzie nadal chrupiące, jak ostygną).
Grill papryka aż tylko zmięknie, o 1 1/2 protokół z każdej strony.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do krewetek i wrzucić do herbu. Wątek 4 krewetki wzdłuż, każdy stoi w tym samym kierunku (więc krewetki będą leżały płasko na grillu), na każdym szaszłyku bez tłoku. Krewetki przyprawiamy solą i pieprzem.
Krewetki Grill aż tylko gotowane przez, O 2 protokół z każdej strony.
Potłucz pitas na kawałki wielkości kęsa i grubo posiekaj paprykę.
Wyjmij krewetki ze szaszłyków i delikatnie wymieszaj z mieszanką pomidorową z pitami, papryką, fetą oraz solą i pieprzem do smaku.