Grillowana Sałatka Cezar z krewetkami

Grillowana Sałatka Cezar z krewetkami to amerykański przepis, który służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 672 kalorie. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka rzymskich serc, parmezan, bagietka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Z Grillowanych Krewetek Cezar, Grillowane Krewetki-Sałatka Cezar, oraz Sałatka Z Grillowanych Krewetek Cezar.
Instrukcje
W misce wymieszać majonez, 1/4 szklanki oleju, anchois, czosnek, skórkę z cytryny i sok oraz 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Dodaj 1 szklankę parmezanu i wymieszaj, aby połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej dużą patelnię lub grill na świeżym powietrzu na dużym ogniu.
Wytnij rzymskie ćwiartki wzdłuż, pozostawiając część łodygi przymocowaną do każdej ćwiartki.
Posmaruj wycięte boki romaine z 1/4 szklanki sosu Cezar i umieść wyciętą stronę w dół na grillu. Grilluj, aż pierwsza strona będzie lekko zwęglona, około 1 minuty, następnie przekrój na drugą stronę i gotuj, aż lekko zwęglona, około 1 dodatkowej minuty. Nie tłumuj grilla, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni między każdą ćwiartką romaine; grilluj partiami w razie potrzeby.
Wrzucić krewetki z pozostałych 1 łyżka oleju i posypać lekko solą i pieprzem. Grill krewetki aż lekko zwęglone w miejscach po obu stronach i po prostu gotowane przez, 1 do 2 minut na stronie.
Przełożyć do miski i wymieszać z 1 łyżką dressingu Caesar.
Posmaruj wnętrze bagietki 1/4 szklanki sosu Caesar i umieść wyciętą stronę na grillu. Gotować, aż lekko zwęglone i rozgrzane przez, O 2 protokół.
Wytnij każdy kawałek bagietki na pół wzdłuż, a następnie w poprzek, aby mieć w sumie 8 dużych paluszków chlebowych.
Grillowaną rzymkę podzielić na 4 duże talerze. Rozrzuć równą ilość krewetek na każdym talerzu. Rozrzedzić Pozostałe dressing z 2 łyżeczki wody i mżawka nad grillowanym romaine i krewetki.
Posypać pozostałym parmezanem i podawać z grillowanym chlebem.