Grillowana Sałatka Cebulowa
Grillowana Sałatka cebulowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 224 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sól, musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z pomidorów, czerwonej cebuli i rukoli z jajkiem sadzonym, grillowanym Chorizo i grillowanym Provoleto Crostini, Grillowana Sałatka Cebulowa, oraz Grillowana sałatka z czerwonej cebuli i ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 cebulę obrać, a następnie przeciąć na pół od nasady do góry. Pokrój połówki na grube kliny, upewniając się, że część końca korzenia jest przymocowana; pomoże to utrzymać kliny cebuli przed całkowitym rozpadnięciem się na grillu. 2 cebulę zalać 2 łyżkami oliwy z oliwek i odrobiną soli. Przygotuj grill na wysokie, bezpośrednie ciepło. Grill kliny cebuli z każdej strony, aż pojawi się ładne znaki grill, o 3-5 minut na stronie, w zależności od tego, jak gorąco grill jest. Po osiągnięciu znaczników grilla na drugiej stronie każdego klina cebuli, obrócić grill w dół do średnio-niskiej (lub przenieść niektóre węgle z dala od rusztu), przykryć i smażyć przez 15-20 minut, aby zmiękczyć środki cebuli.4 podczas gotowania cebuli, zrobić dressing.
Włożyć musztardę, mieloną szalotkę, czosnek, sól, rozmaryn i ocet do miski blendera i przecier przez kilka sekund. Mikserem na małej prędkości, skropić oliwą z oliwek, aż opatrunek będzie emulgowany. 5 gdy cebula jest ugotowana, wyjmij cebulę z grilla, pokrój i wyrzuć twarde małe końce korzeni oraz wszelkie zewnętrzne skórki, które stały się zbyt wysuszone przez grill.6 wrzucić cebulę z dressingiem i pozostawić do marynowania przez co najmniej 30 minut przed podaniem. Sałatka poprawia się z czasem, jak dressing smaki mieszają się i przenikają cebulę. Świetnie, że do przodu. Potrwa kilka dni schłodzone.