Grillowana ryba z liściem bananowca

Grillowana ryba z liściem bananowca
Grillowana ryba z liściem bananowca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 660 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.9 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz kilka liści bananowca, woda, trawa cytrynowa, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowana Cała Ryba Na Liściu Bananowca, Ryba Owinięta W Liść Bananowca, oraz Grillowanie: faszerowane ryby zawinięte w liść bananowca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grillowany Sambal rybny: przygotuj sambal, mieląc chili, szalotki, belacan i trawę cytrynową w robocie kuchennym. Upewnij się, że pasta sambal jest dobrze wymieszana i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
BelacanBelacan
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Rozgrzać wok i Tumis (Stir-fry) pastę sambal do aromatycznego lub gdy olej oddziela się od pasty sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać przyprawy: sól, cukier, sos rybny i zrobić szybkie zamieszanie, danie i odstawić.Sambal Belacan i pokrojone przyprawy szalotki: namoczyć miąższ tamaryndowca wodą przez 15 minut i wycisnąć sok. W moździerzu i tłuczku lub robota kuchennego, Funt / blend the red chilies, birds eye chilies, i tosty belacan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sos RybnySos Rybny
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
BelacanBelacan
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodaj sok z tamaryndowca, cukier, sól i pokrojone szalotki do sambal. Dobrze wymieszać i odstawić.Grillowana ryba z liściem bananowca: nasmaruj płaską patelnię (użyłam japońskiej patelni Tamagoyaki), a następnie połóż na patelni kilka arkuszy liści bananowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
Liście BananowcaLiście Bananowca
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać 1 łyżkę oleju do gotowania na wierzchu liści bananowca i równomiernie rozprowadzić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Połóż rybę na liściach bananowca i dodaj 3 łyżki sambal na rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Rozgrzej patelnię na górze kuchenki na średnim ogniu i przykryj ją pokrywką. (Użyj ręcznika do zakrycia rogów patelni w przypadku, gdy pokrywa jest zbyt mała, aby całkowicie zakryć patelnię. Zapewni to pułapki ciepła wewnątrz patelni podczas procesu grillowania.) Odczekaj około 8 minut i odwróć rybę na drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj jeszcze 3 łyżki Sambal z drugiej strony. Gotować przez kolejne 8 minut lub tak. Do tego czasu poczujesz słodki aromat spalonych liści bananowca i grillowanej ryby. Danie i podawać natychmiast z sambal belacan i pokrojone przyprawy szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
3/4 Szklanki (6 Uncji) Jogurtu Wiśniowego3/4 Szklanki (6 Uncji) Jogurtu Wiśniowego
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
BelacanBelacan
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia54
Magazyn