Grillowana Soja I Imbir Mahi Mahi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej soi i imbiru Mahi Mahi. Ten przepis służy 25 i kosztuje $5.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 21 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka sosu sojowego, miód, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Mahi Mahi W. miodowo-makadamia i ananasowo-imbirowe, Miód imbir Grillowany łosoś, miecznik lub Mahi Mahi, oraz Bek ' s grillowane filety Mahi Mahi w marynacie sojowo-imbirowej (Oamc) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ocet, soję i miód dokładnie wymieszać w szklanej misce.2W przypadku imbiru zawsze zamrażam resztki korzenia imbiru i uważam, że faktycznie ułatwia to pracę. Aby uzyskać wspaniały smak imbiru, wystarczy zeskrobać skórkę z zewnątrz zamrożonego korzenia imbiru za pomocą krawędzi łyżki. Następnie zetrzyj zamrożony imbir bezpośrednio do miski za pomocą tarki z mikropłytkami.
Dodać pozostałe składniki marynaty i dokładnie połączyć.3czyścić i opłukać filety Mahi Mahi. Lubię wyciąć krew z ryb, ponieważ dzieci nie lubią bardziej rybiego smaku, który daje mięso, ale to zależy od Ciebie.4 filety osuszyć, umieścić w płytkim naczyniu i zalać marynatą filety Mahi Mahi.5
Umieść danie w lodówce i marynaty na co najmniej 30 minut, ale nie więcej niż godzinę(więc myślę, że to sprawia, że 45 minut!).6 kluczem do grillowania ryb jest szybkie gotowanie na naprawdę gorącym grillu, aby nie wysuszyć mięsa. Więc rozgrzej swój grill do wysokiej.7Jeśli masz kosz rybny, teraz jest czas, aby go rozbić. W przeciwnym razie upewnij się, że naprawdę czyścisz i smarujesz ruszty grilla olejem roślinnym. Nic nie trzyma się szybciej niż ryba i to naprawdę łamie serce, gdy zostawiasz trochę tego pysznego mięsa z powrotem na ruszcie.8
Wyjmij filety z marynaty i połóż na grillu, zastrzegając marynatę (użyjemy jej później).9grill filety Mahi Mahi przez 2 - 3 minuty z pierwszej strony, a następnie odwróć je i grilluj przez dodatkowe 2 - 3 minuty z drugiej strony. Te czasy są opcjonalne, ale łatwo jest zobaczyć, kiedy ryba jest gotowana. W miarę jak ryba się gotuje, mięso staje się coraz bardziej nieprzezroczyste. Pamiętaj jednak, nie spóźnij się!10
Podgrzać pozostałą marynatę na piecu i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się nieznacznie.11