Grillowana polędwiczka wieprzowa z ananasem i papryką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej polędwicy wieprzowej z ananasem i papryką. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.74 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 337 kalorii, 21g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ząbki czosnku, polędwiczki wieprzowe, imbir, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane kotlety schabowe z długimi kotletami i żółtą papryką, Karaiby Grillowana polędwiczka wieprzowa z grillowaną salsą ananasową, oraz Grillowana polędwiczka wieprzowa Teriyaki z ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść sos sojowy, sos rybny, czosnek, imbir, olej sezamowy i pieprz w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali i ubijaj, aby połączyć; Ustaw aside.To Motyl wieprzowinę, umieścić polędwicę na desce do krojenia z jednym końcem skierowanym ku tobie. Pokrój wzdłuż środka, prawie, ale nie całkiem przecinając polędwicę, pozostawiając około 1/4-do 1/2-cala grubości mięsa nienaruszone.Otwórz polędwicę jak książkę i popchnij ją, aby spłaszczyć.Zaczynając od lewej strony, z ostrzem noża równolegle do deski do krojenia i ostrzem skierowanym w lewo, pokrój w dół długość szwu, zachowując grubość od 1/4 do 1/2 cala.Wyciągnij mięso otwarte i naciśnij w dół, aby spłaszczyć. Kontynuuj cięcie i spłaszczanie, aż cała lewa połowa będzie miała grubość od 1/4 do 1/2 cala. Obróć polędwicę i powtórz na drugiej połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Pieprz
Mięso
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Patelnia Do Pieczenia
Nóż
Trzepaczka
1
Rozgrzać grill na zewnątrz do wysokości (około 450 ° F do 288°) i pocierać ruszty z grilla ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym. Przygotuj szczoteczkę do ciasta i małą miskę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Kasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Posmaruj ananasa, paprykę i szalotki cienką warstwą oleju i umieść je na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Ananas
Zielona Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Posmaruj ścięte boki połówek limonki olejem i umieść je na grillu. Przykryć grill i gotować, obracając ananasa i warzywa w razie potrzeby (nie ma potrzeby, aby włączyć limonki), aż pojawią się znaki grill i każdy element jest lekko zmiękczona i zwęglone, o 4 minut dla ananasa, szalotki, i limonki, 5 do 6 minut dla papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Warzywa
Ananas
Zielona Cebula
Wapno
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Usuń owoce i warzywa do dużego naczynia lub blachy do pieczenia i niech ostygną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
Wyjąć wieprzowinę z marynaty, zeskrobać nadmiar i wyrzucić marynatę. Przetrzyj ponownie ruszt grillowy ręcznikiem zanurzonym w oleju, połóż wieprzowinę na grillu i przykryj grilla. Gotuj, obracając raz, aż pojawią się ślady grilla i wieprzowina zarejestruje 60° na termometrze natychmiastowego odczytu, w sumie około 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa Rub
Wieprzowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Kasztany Wodne, Julienne
6
Wyjmij do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw. Tymczasem Zakończ przygotowanie polewy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Aluminiowa
7
Wyciąć i wyrzucić rdzenie z ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ananas
8
Pozostałe owoce pokroić w średnią kostkę i umieścić w średniej misce. Posiekaj paprykę i szalotki na średnią kostkę i dodaj do miski. Wyciśnij sok z 2 połówek limonki do miski i wymieszaj, aby połączyć.Wieprzowinę pokroić, wycisnąć sok z pozostałych 2 połówek limonki na mięso i podawać z mieszanką ananasowo-czerwoną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Papryka Czerwona
Ananas
Zielona Cebula
Owoce
Sok
Wapno
Mięso
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Sur de los Andes Malbec z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.