Grillowana Ośmiornica Po Włosku
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 1G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Jeśli masz ziarna pieprzu, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Bakłażan Grillowany po włosku, Włoska Kanapka Z Grillowanym Portobello, oraz Grillowany Nadziewany Pomidor-Włoski Styl dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku umieść ośmiornicę wraz z winem, pieprzem, 1 cytryną przeciętą na pół, korkiem i czosnkiem. Przykryć wodą o 1 cal i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować ośmiornicę, aż będzie miękka po przekłuciu ostrym nożem. (Od 45 do 90 minut.)
Odcedzić i pozwolić ośmiornicy osiągnąć temperaturę pokojową.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, rozłóż równomiernie na ruszcie węglowym. Alternatywnie Ustaw palniki grilla gazowego na wysokie ciepło. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Ośmiornicę wymieszać z 1/4 szklanki oliwy i doprawić solą i pieprzem.
Umieść ośmiornicę na grillu i gotuj przez kilka minut z obu stron, aż ośmiornica będzie dobrze rumiana, ale nadal pozostaje wilgotna, od 3 do 4 minut na stronę.
Macki ośmiornicy pokroić, ułożyć na talerzu i skropić pozostałą oliwą z oliwek, sokiem z pozostałej cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Podawać natychmiast lub w temperaturze pokojowej z cytrynowymi klinami w razie potrzeby.