Grillowana noga jagnięcina z cytryną, ziołami i czosnkiem

Grillowana noga jagnięcina z cytryną, ziołami i czosnkiem
Grillowana noga jagnięcina z cytryną, ziołami i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.82 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka liści tymianku, gruba sól, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana noga jagnięcina z cytryną, ziołami i czosnkiem, Grillowana Noga Jagnięcina Z Czosnkiem I Przyprawami Curry, oraz Grillowana noga jagnięca z rozmarynem, czosnkiem i musztardą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek drobno posiekać i w małej misce wymieszać z pozostałymi składnikami ziołowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Umieścić jagnięcinę w dużym naczyniu i końcówką ostrego małego noża trzymanego pod kątem 45 stopni wyciąć 1/2-calowe głębokie szczeliny na całej jagnięciny, pocierając mieszankę ziół w szczeliny i na całej jagnięciny. Jagnięcinę marynować w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Lekko osuszyć jagnięcinę. Na lekko naoliwionym stojaku Ustaw 5 do 6 cali nad świecącymi węglami grill jagnięcina około 10 minut z każdej strony, lub do momentu, gdy natychmiastowy odczyt termometru poziomo włożony do najgrubszej części rejestrów mięsa 52° dla średnio rzadkich. (Alternatywnie, pieczenie jagnięciny na patelni w środku pieca 425 ° F około 25 minut, lub do momentu natychmiastowego odczytu termometru poziomo włożonego do rejestrów mięsa 125 ° F dla średnio rzadkich.)
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
PiekarnikPiekarnik
5
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia. Połówki i pestki cytryny. Wycisnąć sok na jagnięcinę i odstawić, luźno pokryte folią, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CytrynaCytryna
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Jagnięcinę pokroić w plasterki i podawać z dowolnymi sokami, które nagromadziły się na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn