Grillowana noga jagnięcina faszerowana oliwkową Tapenadą

Grillowana noga jagnięcina faszerowana oliwkową Tapenadą jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka liści rozmarynu, oliwy z oliwek, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane kotlety jagnięce z Tapenadą oliwkową, Pieczona noga jagnięca z Tapenadą oliwkowo-pomarańczową, oraz Nadziewana Noga Jagnięca Bez Kości dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oliwki, oliwę z oliwek, sok z cytryny i skórkę z cytryny umieścić w mini robocie kuchennym i przetworzyć, aż powstanie pasta.
Przenieść do czystego pojemnika i przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego. Potrwa trzy do czterech tygodni. Ten przepis sprawia, że więcej niż trzeba.Studzić jagnięcinę: rozwiń jagnięcinę i rozłóż bok bez kości z ½ szklanki tapenady Oliwnej.
Na wierzch posypać skórką pomarańczową.
Zwinąć jagnięcinę mocno, przywracając ją do pierwotnego kształtu, jak to możliwe. Zwiąż go w odstępach 2-calowych sznurkiem kuchennym. Za pomocą małego, ostrego noża, przeciąć szczeliny 2 lub 3 cale od siebie w górnej części pieczenia. Wciśnij plasterki czosnku do szczelin.
Pieczeń posypać rozmarynem, solą i pieprzem. Owinąć jagnięcinę szczelnie w kilka warstw folii i przechowywać w lodówce przez 3 dni najlepiej, ale nie mniej niż 1 dzień.Przygotuj grill węglowy z dwoma obszarami ciepła, bezpośrednim i pośrednim.
Przywiązaną jagnięcinę umieścić na ruszcie nad płomieniem. Będzie rozpylać się i rozbłyskać, więc uważnie go obserwuj. Grilluj często obracając się, aby uzyskać zwęglenie ze wszystkich stron.Przenieś jagnięcinę do niskiej, pośredniej części rusztu i gotuj z zamkniętym grillem około 1 godziny, aż do 120 stopni F. osiąga się wewnętrznie.
Wyjąć jagnięcinę na tacę i przykryć luźno folią.
Pozostaw mięso na co najmniej 30 minut przed krojeniem.