Grillowana marynowana noga jagnięcina

Grillowana marynowana noga jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 33g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, oregano, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Tandoori - jogurt marynowany baranek z grillowaną cebulą i zieloną fasolką, Grillowana Marynowana Jagnięcina, oraz Grillowana Marynowana Jagnięcina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz olej, sok z cytryny, czosnek, oregano, sól i pieprz w zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj jagnięcinę i worek uszczelniający, tłocząc powietrze. Przekręć worek, aby pokryć jagnięcinę, następnie włóż worek do płytkiej patelni do pieczenia i marynuj, schłodzony, obracając worek od czasu do czasu, co najmniej 8 godzin.
Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej, około 1 godziny, przed grillowaniem.
Przygotować grill do gotowania na bezpośrednim ogniu ze średnio gorącym węglem drzewnym( umiarkowane ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania
Usunąć jagnięcinę z marynaty (wyrzucić marynatę) i uruchomić 3 lub 4 szaszłyki wzdłuż przez jagnięcinę około 2 cali od siebie. Grill na lekko naoliwionym stojaku do grilla, przykryty tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, odwracając się od czasu do czasu i, jeśli to konieczne,poruszając się po grillu, aby uniknąć rozbłysków, aż termometr zarejestruje 125 do 53°, 8 do 14 minut w sumie dla średnio rzadkich.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i wyjąć szaszłyki.
Odstawić jagnięcinę, luźno przykrytą folią, 20 minut. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie do 57°, podczas gdy mięso stoi.)
Pokroić w poprzek ziarna na plastry.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, jagnięcinę można gotować w gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej, odsłoniętej, obracającej się raz, 12 do 14 minut na stronę.* Jagnięcina może marynować się do 24 godzin.