Grillowana kukurydza z pieczonym masłem czosnkowym
Grillowana kukurydza z pieczonym masłem czosnkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka oliwy z oliwek, kłosy kukurydzy, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Grillowana kukurydza z masłem ziołowo-czosnkowym, Grillowana kukurydza na kolbie z czosnkowym masłem limonkowym, oraz Grillowana kukurydza z czosnkiem i imbirem-masło sojowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Odciąć i wyrzucić górną ćwiartkę każdej główki czosnku.
Czosnek umieścić w małym naczyniu do pieczenia.
Skropić 2 łyżkami oleju. Przykryć naczynie folią i piec, aż czosnek będzie miękki, około 1 godziny 10 minut. Czosnek lekko ostudzić. Wyciśnij czosnek z papierowych skórek, pozwalając czosnkowi wpaść do małej miski. Mash z widelcem. Wymieszać z masłem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Pieczone masło czosnkowe można zrobić 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.)
Przygotować grill (średnie ciepło).
Posmaruj kukurydzę lekko na całej powierzchni pozostałymi 2 łyżkami oleju. Grill kukurydzy aż brązowy w miejscach, obracając od czasu do czasu, o 12 protokół.
Podawać na gorąco, przekazując osobno pieczone masło czosnkowe.