Grillowana kukurydza z fetą i limonką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanej kukurydzy z Fetanem i limonką. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz chili w proszku, wapno kliny, ser feta, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Kukurydziana Z Winegretem Limonkowym Na Plackach Kukurydzianych, Grillowana Sałatka arbuzowa z fetą, miętą i limonką, oraz GRILLOWANA SAŁATKA Z PORTOBELLO Z AWOKADO, LIMONKĄ I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ.
Instrukcje
Rozgrzać grill do wysokiej. Moczyć kukurydzę w zimnej wodzie przez 10 minut, obracając od czasu do czasu. Obrać łuski kukurydzy, nie usuwając ich całkowicie.
Usuń tyle jedwabiu, ile możesz. Zwróć łuski tak blisko ich pierwotnego miejsca, jak to możliwe.
Przenieść do grilla. Przykryć; gotować, często obracając, aż łuski zostaną zwęglone, 10 minut.
Usunąć Używając ręcznika kuchennego, odciągnij łuski.
Połączyć majonez, sok z limonki i chili w proszku; pędzel na częściowo ugotowanej kukurydzy. Kukurydzę odstawić do grillowania (z łuskami odciągniętymi do tyłu i odpalonymi). Przykryć; gotować, często obracając i szczotkując więcej sosu chili-limonka w razie potrzeby, aż ziarna zostaną zwęglone w miejscach, 10 do 15 minut.
Wyjąć na talerz i pokroić drobno startym serem feta. Doprawić grubą solą i podawać z dodatkiem limonki.