Grillowana gęś z farszem ze śliwek i sosem
Grillowana gęś z farszem ze śliwek i sosem wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 2247 kalorii, 91g białka, oraz 199g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $8.59 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, majeranek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć lekko osłodzonej bitej śmietany, można podążać za tym daniem głównym z Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina, Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym, oraz Pieczona gęś z farszem.
Instrukcje
Posypać solą i majerankiem wewnątrz i na zewnątrz. Skóra kłuta na całym widelcu.
Na patelni ułożyć Gęś, pierś do góry.
Umieść patelnię na środku rusztu kuchennego.
Dodaj 2 szklanki wody do patelni.
Grill 2 1/2 do 3 godzin lub do miękkości, a temperatura (mierzona wewnętrznie) osiągnie 180 stopni F. Aby ostra Gęś, zwiększ temperaturę grilla do wysokiej przez ostatnie 15 do 30 minut.
Usunąć gęś z grilla. Zapasowy tłuszcz do sosu.
Odstawić gęś na 15 do 20 minut przed rzeźbieniem.
Umieść śliwki i 1/4 szklanki białego wina w dużej misce. Moczyć przez 5 minut.
Dodaj jabłka, starty chleb żytni, rodzynki, sok z limonki, cukier, sól i cynamon.
Umieść w patelni foliowej o grubości 8x4x2 cali. Przykryć grubą folią i grillować pośrednio na średnim ogniu przez około 40 minut. Na chrupiący farsz, grill odkryte.
Aby zrobić sos: w rondlu wymieszać pozostałe 3/4 szklanki wina, 1/2 szklanki wody, 3 łyżki tłuszczu gęsiego i 3 łyżki farszu. Naciśnij farsz do rozpuszczenia i użyj jako zagęszczanie sosu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, stale mieszając. Odcedzić sosem i doprawić solą.