Grillowana Cała makrela z cytryną, Oregano i oliwkami

Grillowana Cała makrela z cytryną, Oregano i oliwkami
Grillowana Cała makrela z cytryną, Oregano i oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 704 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 4,73 zł za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz bluefish, olej roślinny, cytryna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Makrela Z Prażonym Koprem Włoskim, Cytryną I Oliwkami, Oliwki marynowane z cytryną i Oregano, oraz Pieczone młode ziemniaki z cytryną, Oregano i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem skórkę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, a następnie dodaj oliwę w strumieniu, ubijając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Ubić oliwki i posiekane oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OliwkiOliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wykonaj 1-calowe szczeliny w odstępach 2-calowych w dół środka ryby po obu stronach ostrym nożem do parkowania, a następnie umyj rybę olejem roślinnym i dopraw solą i pieprzem. Doprawić jamę ryb solą i pieprzem, następnie równomiernie rozprowadzić 3 plastry cytryny i 3 gałązki oregano do jamy. Zamknij jamę, następnie równomiernie ułóż pozostałe 3 gałązki cytryny i 3 gałązki oregano na rybie i zawiąż rybę zamkniętą sznurkiem w odstępach 2-calowych, zabezpieczając plasterki cytryny i gałązki oregano na ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CytrynaCytryna
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Grilluj ryby na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykrytym tylko przy użyciu grilla gazowego, 15 minut. Odwróć ryby za pomocą metalowej szpatułki i szczypce, a następnie grilluj, aż tylko gotowane przez, o 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
6
Przełóż rybę na duży talerz za pomocą 2 metalowych szpatułek, a następnie pokrój i wyrzuć sznurek.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Podawać rybę z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
1
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, całe ryby mogą być pieczone na naoliwionej dużej blasze do pieczenia (17 przez 14 cali) w środku rozgrzanego piekarnika 218°, bez obracania, aż po prostu gotowane przez, 30 do 35 protokół. Jeśli ryba wykracza poza blachę do pieczenia, złóż dwa 12-calowe kawałki folii i umieść pod głową i ogonem, aby rozszerzyć powierzchnię pieczenia.* Jeśli ogon ryby zaczyna zbyt mocno brązowieć (na grillu lub w piekarniku), luźno owinąć małym arkuszem folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn