Grecki Chleb Wielkanocny
Przepis Grecki chleb wielkanocny może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 20 i kosztuje 27 centów za porcję. Mieszanka wody, masła, laski cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grecki Chleb Wielkanocny, Grecki Chleb Wielkanocny (Lambropsomo), oraz Grecki Chleb Wielkanocny [Tsoureki] dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ziele angielskie i cynamon w młynku do przypraw lub kawy i proces do drobno zmielone. Odstawić.
Połącz wodę, szczyptę soli, szczyptę cukru i drożdże w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Odstawić na 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 szklankę mąki do mieszaniny drożdży, mieszając, aż dobrze połączone.
Umieścić cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Wymieszać mieszankę ziela angielskiego.
Dodać mieszaninę drożdży do mieszaniny masła; wymieszać trzepaczką, aż dobrze się połączą. Wymieszać 1 łyżeczkę soli.
Dodaj 3 1/2 szklanki mąki, około 1 szklanki na raz, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Podziel ciasto na 3 równe porcje, kształtując każdą porcję w 14-calową linę.
Umieść liny wzdłuż na blasze do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania( nie rozciągać); ściśnij końce razem na jednym końcu, aby je uszczelnić. Liny oplotowe; szczypać luźne końce do uszczelnienia. Lekko posmarować ciasto sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Połącz 1 łyżkę wody i żółtko jajka, mieszając trzepaczką.
Połowę mieszaniny żółtka przełożyć na bochenek.
Odstawić na 5 minut. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną żółtka.
Piec w 350 przez 30 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu. Schłodzić na stojaku z drutu przez 20 minut.