Grecka sałatka makaronowa z pieczonymi warzywami i fetą
Grecka sałatka z makaronem z pieczonymi warzywami i fetą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.34 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 458 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rozdartych liści rukoli, sól, bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Makaron z Fetanem i pieczonymi warzywami, Makaron Z Prażonymi Warzywami I Greckimi Oliwkami, oraz Grecka sałatka makaronowa z Fetanem i kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Wyłożyć arkusz ciastek folią i spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
W średniej misce wrzucić czerwoną paprykę, żółtą paprykę, bakłażana i squasha z 2 łyżkami oliwy z oliwek, sól i pieprz. Ułóż na przygotowanym arkuszu ciasteczek.
Piec warzywa 25 minut w nagrzanym piekarniku, rzucając od czasu do czasu, aż lekko rumiane.
W dużym garnku z osoloną wrzącą wodą, gotować makaron 10 do 12 minut, aż al dente, i odsączyć.
Odcedzić zmiękczone suszone pomidory i zarezerwować wodę. W dużej misce, wrzucić razem pieczone warzywa, gotowany makaron, pomidory odsączone słońcem, rukola, i bazylia.
Wymieszać w pozostałej oliwy z oliwek, zastrzeżone wody z pomidorów, ocet balsamiczny, czosnek, i ser feta; wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, aż ostygnie.