Grecka sałatka makaronowa z pieczonymi warzywami i fetą

Grecka sałatka makaronowa z pieczonymi warzywami i fetą
Grecka sałatka z makaronem z pieczonymi warzywami i fetą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.34 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 458 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rozdartych liści rukoli, sól, bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Makaron z Fetanem i pieczonymi warzywami, Makaron Z Prażonymi Warzywami I Greckimi Oliwkami, oraz Grecka sałatka makaronowa z Fetanem i kurczakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Wyłożyć arkusz ciastek folią i spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wrzucić czerwoną paprykę, żółtą paprykę, bakłażana i squasha z 2 łyżkami oliwy z oliwek, sól i pieprz. Ułóż na przygotowanym arkuszu ciasteczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Pliki CookiePliki Cookie
PieprzPieprz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Piec warzywa 25 minut w nagrzanym piekarniku, rzucając od czasu do czasu, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W dużym garnku z osoloną wrzącą wodą, gotować makaron 10 do 12 minut, aż al dente, i odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Odcedzić zmiękczone suszone pomidory i zarezerwować wodę. W dużej misce, wrzucić razem pieczone warzywa, gotowany makaron, pomidory odsączone słońcem, rukola, i bazylia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone PomidorySuszone Pomidory
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
RukolaRukola
BazyliaBazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wymieszać w pozostałej oliwy z oliwek, zastrzeżone wody z pomidorów, ocet balsamiczny, czosnek, i ser feta; wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser FetaSer Feta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
WodaWoda
7
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia49
Magazyn