Gyros z Rzodkiewkowymi Tzatziki

Gyros z Rzodkiewkowymi Tzatziki
Gyros z rzodkiewką Tzatziki to śródziemnomorski przepis na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka, 29 g tłuszczu i łącznie 588 kalorii. Za 4,96 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soku z cytryny, rzodkiewki, soli i pieprzu oraz musztardy dijon. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 67%. Spróbuj Gyros jagnięcy z sosem Tzatziki, Gyros z kurczaka z sosem Tzatziki i Gyros z grillowanego kurczaka z sosem Tzatziki, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Połączyć wino, sok z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek, skórkę z cytryny, oregano, rozmaryn i pieprz w blenderze i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Połowę mieszanki wylać na jagnięcinę i obrócić tak, aby całkowicie się nią pokryła. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 8 godzin, a maksymalnie 24 godziny. Pozostałą mieszaninę przechowuj w lodówce i wykorzystaj do posmarowania mięsa podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Na godzinę przed grillowaniem wyjmij jagnięcinę z lodówki wraz z marynatą i odstaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4
Rozgrzej grill gazowy lub węglowy z rożnem do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Całą jagnięcinę posyp solą i pieprzem i ułóż jagnięcinę na rożnie zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
Zwiń i zawiąż sznurkiem rzeźniczym w odstępach 1-calowych. Grilluj, aż jagnięcina osiągnie temperaturę wewnętrzną na termometrze do mięsa wynoszącą 170 stopni F, od 1 godziny 15 minut do 1 godziny 30 minut w przypadku grilla gazowego i 1 godzinę 45 minut do 2 godzin w przypadku grilla węglowego. Czas gotowania zależy od rodzaju grilla i temperatury węgla drzewnego. Często podlewaj mięso zarezerwowaną mieszanką wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Zdjąć z rożna, przełożyć na dużą deskę do krojenia i odstawić na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Pokrój jagnięcinę w poprzek włókien na cienkie jak papier plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
9
Połóż kilka plasterków jagnięciny na środku każdego placka, na wierzch połóż kilka grillowanych pomidorów śliwkowych, skrop sosem winegret, posyp świeżym oregano na wierzchu i posyp rzodkiewką Tzatziki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Oreganoświeże Oregano
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
VinaigretteVinaigrette
FlatbreadFlatbread
TzatzikiTzatziki
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
10
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Pomidory posmaruj olejem i dopraw solą i pieprzem z obu stron. Grilluj, aż będzie lekko zwęglony i miękki. Odwróć i grilluj drugą stronę, aż będzie lekko zwęglony i miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Wymieszaj ocet, sok z cytryny, musztardę, miód oraz sól i pieprz. Powoli wlewaj oliwę z oliwek, aż powstanie emulsja.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Rzodkiewki i cebulę umieść na średnim sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
14
Połóż mały talerz na wierzchu i pozostaw nad miską na 30 minut, aby spuścić płyn.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Przenieś odsączoną mieszaninę rzodkiewki do średniej miski i dodaj jogurt, czosnek, koper, skórkę z cytryny, sól i pieprz. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 1 dnia przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy, do grillowaniaOlej rzepakowy, do grillowania2(zima)Musztarda DijonMusztarda Dijon2(zima)posiekany świeży koperekposiekany świeży koperek3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany8goździki1 pomarańcza, skórka1 pomarańcza, skórka1506 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiJogurt greckiJogurt grecki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)r miódr miód01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna1kgsnoga jagnięca bez kości (onoga jagnięca bez kości (o1226 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny2(zima)świeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1Skórka z cytrynySkórka z cytryny11 funt cukinii,srebrne nonpareilesrebrne nonpareile1086 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2166 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiextra-virgin grecka oliwa z oliwek, plus więcej do mżawkiextra-virgin grecka oliwa z oliwek, plus więcej do mżawki1zostawićod 3 dużych gałązek oregano, plus więcej do porcjiod 3 dużych gałązek oregano, plus więcej do porcji8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPłaskie lub kieszenie pita, ocieplane na grillu, do serwowaniaPłaskie lub kieszenie pita, ocieplane na grillu, do serwowania8pomidory śliwkowe, końce usunięte, pokrojone w bardzo grube rundpomidory śliwkowe, końce usunięte, pokrojone w bardzo grube rund87Orzechy dowolne (posiekane)drobno starta rzodkiewkadrobno starta rzodkiewka0smallscebula czerwona, drobno startacebula czerwona, drobno starta6(zima)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1zostawićod 3 dużych gałązek rozmarynuod 3 dużych gałązek rozmarynu8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4806 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto

Polecane wino: 1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto, Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Puszka Brzoskwiń, Odsączonych, Typ Elementu Menu, Moschofilero, Assyrtiko, Agiorgitiko

Białe wino, napój alkoholowy i składnik to świetny wybór dla Gyros. Jeśli masz ochotę na greckie jedzenie, assyrtiko i moschofilero to wspaniałe białe wina, które pasują do kurczaka, owoców morza itp. Agiorgitiko to pełne, czerwone wino, odpowiednie do pieczonych mięs i jagnięciny. Momo Sauvignon Blanc z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Momo Sauvignon Blanc
Momo Sauvignon Blanc
Ma złożony nos z aromatami owoców tropikalnych, nutami ziołowymi i nutą czarnej porzeczki. Naturalna fermentacja nadaje podniebieniu bogatą i teksturalną jakość, z subtelnymi nutami skórki cytryny i marakui. Finisz jest rześki i suchy. Pyszne do wszystkich rodzajów owoców morza i letnich sałatek lub spożywane samo jako orzeźwiający aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn