Grecka papryka faszerowana Tina
Greckie faszerowane papryki Tiny mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 787 kalorii, 35g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pastę pomidorową, bazylię, makaron orzo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 85%. Podobne przepisy to Papryka Faszerowana Po Grecku, Grecka Papryka Faszerowana Orzo, oraz Papryka Faszerowana Po Grecku.
Instrukcje
Doprowadzić garnek lekko osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Orzo gotować we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż stanie się miękkie, ale twarde do ukąszenia, około 8 minut.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące, o 1 minutę. Zmiksować zmieloną jagnięcinę do mieszanki; doprawić oregano, bazylią, solą i pieprzem. Kontynuuj gotowanie, aż jagnięcina będzie całkowicie rumiana, 7 do 10 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać orzo, szpinak, pomidory, pasta pomidorowa, i ser feta do mieszaniny jagnięciny, aż równomiernie włączone.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Równomiernie pocierać zewnętrzną część papryki i blaty z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Ułóż w naczyniu do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić wszystkie z nich stojąc w pozycji pionowej. Napełnić paprykę mieszanką jagnięcą i zastąpić blaty.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż papryka zacznie brązowieć, 30 do 40 minut.