Gravlax z sosem miodowo-Dijon

Gravlax z sosem miodowo-Dijon
Gravlax z sosem miodowo-Dijonowym wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 234 kalorie, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,61 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jeśli masz cukier, sól koszerna, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów skandynawskiej kuchni. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 33%. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka w sosie miodowo-musztardowym Dijon, Smokie okłady z miodowym sosem Dijon, oraz Chrupiące udka z kurczaka z miodowym sosem balsamicznym.

Instrukcje

1
Usuń małe kości z łososia za pomocą pincety. Łososia opłukać aquavitem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2
Połącz cukier i kolejne 3 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Wlać połowę mieszanki cukru do naczynia do pieczenia 13-na 9-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Filet z łososia położyć na mieszaninie cukru, skórkę do dołu; wierzch z pozostałą mieszaniną cukru i gałązkami kopru. Pokrowiec z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
KoperKoper
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
5
Umieść kolejne 13-przez 9-calowe naczynie do pieczenia nad folią. Napełnij ciężkimi puszkami. Chill 24 do 48 godzin. Filet należy obracać co 12 godzin, odprowadzając każdy płyn, który zbiera i wymieniając ciężary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Wypłukać powłokę z łososia; osuszyć. Pokrój cienko, zaczynając od ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
7
Podawać na tostach chleb francuski z sosem miodowo-Dijon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
8
Dekorować, w razie potrzeby.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn