Gratin Dauphinois
Gratin Dauphinois jest bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 10g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz szczypiorek, sól i pieprz, gruyere, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gratin Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), Gratin Dauphinois, oraz Gratin Dauphinois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Doprowadzić 2 filiżanki ciężkiej śmietany na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Dodać ziemniaki, sól i pieprz i gotować przez 3 protokół.
Przetrzyj wyciętą stronę ząbka czosnku na dnie i bokach 8-calowej zapiekanki lub naczynia do pieczenia.
Dodać ziemniaki i śmietanę i top z pozostałą śmietaną i ser Gruyere.
Posypać szczypiorkiem, jeśli używasz.
Piec na blasze do pieczenia, aż ziemniaki będą miękkie, a ser będzie złoty i bąbelkowy, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem.