Granola Z Masłem Orzechowym
Need a bezglutenowy i wegański posiłek poranny? Granola z masłem orzechowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 421 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez użytkownika spoonacular brmacdonald01. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz nasiona słoneczników, mielony cynamon, chrupiące naturalne masło orzechowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Spróbuj Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola, Chunky Monkey Granola (Banana Chocolate Peanut Butter Granola), oraz Granola Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°/150C.
Linia do pieczenia blachy z pergaminem.
Wymieszaj daktyle i wodę, aby uzyskać gładką konsystencję syropu. (Jeśli Twoje daty są dość twarde lub pracujesz z blenderem o niższej mocy, wstępnie zamocuj daty w wodzie, aż będą plastyczne.)
Dodać masło orzechowe, cynamon i sól. Zmiksuj na gładką konsystencję.
Dodaj mączkę migdałową, kaszę gryczaną i nasiona słonecznika do pasty i ręcznie wymieszaj, aż wszystkie suche składniki zostaną pokryte.
Rozprowadzić mieszaninę w jednej równej warstwie na arkuszu pergaminu.
Piec przez 15 minut, wyjąć i odwrócić raz. (Podczas przerzucania granola rozpadnie się na klastry-drobne i normalne.) Wróć do piekarnika na kolejne 5 minut, uważnie obserwując, aby krawędzie nie spłonęły.
Usuń i ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia, granola będzie chrupać się znacznie, jak ostygnie.
Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.