Granola Orkiszowa Tropikalna
Tropikalna orkiszowa Granola może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz zwinięte płatki orkiszu, olej roślinny, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Granola Orkiszowa Tropikalna, Granola z owoców tropikalnych, orzechów i orkiszu, oraz Orkiszowa Owsianka Jagodowa Z Granolą, Daktylami I Malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149° i ułóż stojak na środku.
Umieść orkisz, kokos i sól w dużej misce i wymieszaj, aby połączyć; odstawić.
Umieść miód, olej i wanilię w małej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Skropić mieszaninę orkiszu i wymieszać, aż orkisz zostanie dokładnie pokryty i nie będzie grudek.
Rozprowadzić mieszaninę w cienkiej, równej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec na złoty kolor, około 20 do 25 protokół.
Przełożyć granolę do dużej żaroodpornej miski.
Dodaj mango i papaja lub ananas i wymieszać do połączenia.
Niech granola ostygnie przez 20 minut. Używając rąk, rozbij granolę na małe grudki, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia. (Będzie chrupiące, jak ostygnie.) Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.