Granola Masłowo-Orzechowa
Granola z masłem orzechowym może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zwykły owies, pekan, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pumpkin Butter & Brown Butter Maple Pecan Granola, Niedzielne śniadanie: gofry musli z masłem syrop orzechowy, oraz Peanut Butter-Pecan Chocolate Chip-Granola Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem roztopione masło, miód, brązowy cukier, wanilia, i sól w dużej misce.
Dodaj owies, pekan, kiełki pszenicy i nasiona sezamu i mieszaj, aż mieszanina zostanie równomiernie pokryta.
Rozprowadzić mieszankę owsianą na lekko nasmarowanej patelni z galaretką o wymiarach 15 x 10 cali.
Piec 25 do 30 minut lub do tosty, mieszając co 10 minut.
Rozprowadzić granolę na papierze woskowym i całkowicie ostudzić (około 30 minut). Wymieszać posiekane daktyle. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni lub zamrażać do 6 miesięcy.