Granita Miętowa
Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 4 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 106 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, sok z cytryny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mango Ogórek Mięta Granita, Miętowo-Zielona Chile Granita, oraz Watermelon Mint Cooler & Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę, miętę i cukier do wrzenia w rondlu 1-do 2-quart, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 3 minuty.
Dodać sok z cytryny i przelać przez sito o drobnych oczkach, mocno naciskając na ciała stałe i odrzucając je, a następnie ostudzić.
Zamrozić mieszaninę w płytkim, niereaktywnym metalowym pojemniku o pojemności 1 1/2 do 2 kwarty, mieszając i rozdrabniając grudki widelcem co 30 minut, aż do równomiernego zamrożenia, przez 2 do 3 godzin. Zeskrobać widelcem, aby rozjaśnić teksturę, zgniatając wszelkie grudki. Łyżka do szklanek lub misek.