Granita Ananasowa
Granat ananasowy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka gałązek mięty, sok ananasowy, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Granita ananasowo-Mango, Granita malinowo-ananasowa, oraz Granat-Ananas Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier z 1/4 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, mieszając raz lub dwa razy.
Ubić sok w syropie cukrowym i wlać do 9 x 9 x 2 cale. Zamrozić 2-3 godziny, ciągnąc widelec przez mieszankę co 30 minut, aby uzyskać granulki.
Kieliszki do serwowania ozdobione miętą.