Granat i Tagina Jagnięca daktylowa

Granat i Tagina Jagnięca daktylowa
Granat i Tagine jagnięcina data może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 597 kalorii, 23G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka oleju, jagnięciny, kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać granat można śledzić to danie główne z Sorbet Z Granatu jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Łatwy Tagine Jagnięcy Z Granatem, Jagnięcina Z Granatu Tagine Z Konserwowanymi Cytrynami Meyer, oraz Ciecierzyca i Tagina daktylowa.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, dodać jagnięcinę, brązową ze wszystkich stron i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę i saute przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać czosnek i imbir i saute aż pachnące, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
4
Dodać sok z granatów, cytrynę konserwowaną, daktyle, harissa, paprykę, pieprz cayenne, kminek, kurkumę, cynamon, szafran, sól i pieprz, przykryć i dusić, aż jagnięcina będzie miękka około 2-3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Papier RyżowyPapier Ryżowy
KurkumaKurkuma
HarissaHarissa
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SzafranSzafran
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
DaktyleDaktyle
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z miętą i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
6
Podawać z pistacjami i granatem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn