Gołąbki grochowe z sosem jogurtowo-pomidorowym

Gołąbki grochowe z sosem jogurtowo-pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj placków z grochu gołębia z sosem jogurtowo-pomidorowym. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 578 kalorii, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez cookstr.com. jeśli masz cayenne, groszek, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placki z ciecierzycy z sosem jogurtowym, Placki z cukinii z sosem jogurtowo-koperkowym, oraz Placki z ciecierzycy z sosem jogurtowym.

Instrukcje

1
Umieścić groszek gołębi w średniej wielkości misce. Napełnij miskę do połowy wodą i opłucz groszek, pocierając je między opuszkami palców. Woda stanie się mętna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Spuść tę wodę. Powtórz trzy lub cztery razy, aż woda pozostanie stosunkowo czysta; spuścić. Teraz napełnij miskę do połowy ciepłą wodą i dodaj chiles do grochu. Pozostawić groch i chiles zmiękczyć pozwalając im siedzieć w temperaturze pokojowej, pokryte, przez co najmniej 30 minut lub do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odcedzić gołąb groszek i chiles, przenieść je do robota kuchennego, i proces do postaci czerwono nakrapiane, lekko ziarnistej pasty. Zeskrobać tę pastę do średniej wielkości miski. Fold w żółtym grochu split, cebula, kolendra, sól, i asafetida, tworząc pastę, która wygląda jak mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Groszek Splitżółty Groszek Split
Groch GołębiGroch Gołębi
AsafoetidaAsafoetida
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Smaruj dłonie odrobiną oleju lub sprayu. Weź czubatą łyżkę pasty i uformuj ją w ciasną okrągłą kulkę. Naciśnij piłkę między dłońmi, aby utworzyć patty o średnicy około 1 cali i grubości cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Połóż go na talerzu lub tacy. Powtórz z pozostałą pastą. Powinieneś skończyć z 25 pasztecikami.
6
Wlać olej na głębokość 2 do 3 cali do wok, holenderski piekarnik lub średniej wielkości rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Podgrzać olej na średnim ogniu, aż termometr do smażenia cukierków lub głębokiego włożony do oleju (bez dotykania dna patelni) zarejestruje 177°. (alternatywnym sposobem, aby sprawdzić, czy olej jest w odpowiedniej temperaturze do smażenia w głębokim tłuszczu, jest delikatnie przesunąć kroplę wody nad nim. Jeśli perłowe pełzacze spadną na powierzchnię, olej jest gotowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
8
Ułóż duży talerz lub arkusz ciastek kilkoma warstwami ręczników papierowych. Gdy olej jest gotowy, delikatnie wsuń 8 pasztecików na patelnię (nie tłocz patelni). Smażyć, obracając je od czasu do czasu, aż będą karmelowo-brązowe i chrupiące po obu stronach, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Pliki CookiePliki Cookie
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
9
Usuń je za pomocą łyżki szczelinowej i umieść na wyłożonej papierowym ręcznikiem płycie, aby osuszyć. Powtarzaj, aż wszystkie paszteciki zostaną usmażone. Może być konieczne dostosowanie ciepła, aby utrzymać temperaturę oleju na poziomie 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
10
Aby zrobić sos, ubić jogurt, sól i szklankę wody razem w średniej wielkości misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i czekać, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund. Natychmiast dodać pomidora, chiles, i kolendry. Gotować, uncovered, aż pomidor rozpadnie się i tworzą masywny Sos, 2 do 4 protokół. Ten pikantny sos wymieszać z roztopionym jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
KolendraKolendra
7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda
Papryka ChiliPapryka Chili
PomidorPomidor
JogurtJogurt
SOSSOS
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Umieść 2 placki na każdym talerzu i przykryj je czubatą łyżeczką tartego, gorącego sosu jogurtowego z dodatkiem musztardy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
JogurtJogurt
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia48
Magazyn