Gołąbki grochowe z sosem jogurtowo-pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj placków z grochu gołębia z sosem jogurtowo-pomidorowym. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 578 kalorii, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez cookstr.com. jeśli masz cayenne, groszek, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placki z ciecierzycy z sosem jogurtowym, Placki z cukinii z sosem jogurtowo-koperkowym, oraz Placki z ciecierzycy z sosem jogurtowym.
Instrukcje
Umieścić groszek gołębi w średniej wielkości misce. Napełnij miskę do połowy wodą i opłucz groszek, pocierając je między opuszkami palców. Woda stanie się mętna.
Spuść tę wodę. Powtórz trzy lub cztery razy, aż woda pozostanie stosunkowo czysta; spuścić. Teraz napełnij miskę do połowy ciepłą wodą i dodaj chiles do grochu. Pozostawić groch i chiles zmiękczyć pozwalając im siedzieć w temperaturze pokojowej, pokryte, przez co najmniej 30 minut lub do 4 godzin.
Odcedzić gołąb groszek i chiles, przenieść je do robota kuchennego, i proces do postaci czerwono nakrapiane, lekko ziarnistej pasty. Zeskrobać tę pastę do średniej wielkości miski. Fold w żółtym grochu split, cebula, kolendra, sól, i asafetida, tworząc pastę, która wygląda jak mokry piasek.
Smaruj dłonie odrobiną oleju lub sprayu. Weź czubatą łyżkę pasty i uformuj ją w ciasną okrągłą kulkę. Naciśnij piłkę między dłońmi, aby utworzyć patty o średnicy około 1 cali i grubości cala.
Połóż go na talerzu lub tacy. Powtórz z pozostałą pastą. Powinieneś skończyć z 25 pasztecikami.
Wlać olej na głębokość 2 do 3 cali do wok, holenderski piekarnik lub średniej wielkości rondel.
Podgrzać olej na średnim ogniu, aż termometr do smażenia cukierków lub głębokiego włożony do oleju (bez dotykania dna patelni) zarejestruje 177°. (alternatywnym sposobem, aby sprawdzić, czy olej jest w odpowiedniej temperaturze do smażenia w głębokim tłuszczu, jest delikatnie przesunąć kroplę wody nad nim. Jeśli perłowe pełzacze spadną na powierzchnię, olej jest gotowy.)
Ułóż duży talerz lub arkusz ciastek kilkoma warstwami ręczników papierowych. Gdy olej jest gotowy, delikatnie wsuń 8 pasztecików na patelnię (nie tłocz patelni). Smażyć, obracając je od czasu do czasu, aż będą karmelowo-brązowe i chrupiące po obu stronach, około 5 minut.
Usuń je za pomocą łyżki szczelinowej i umieść na wyłożonej papierowym ręcznikiem płycie, aby osuszyć. Powtarzaj, aż wszystkie paszteciki zostaną usmażone. Może być konieczne dostosowanie ciepła, aby utrzymać temperaturę oleju na poziomie 177°.
Aby zrobić sos, ubić jogurt, sól i szklankę wody razem w średniej wielkości misce.
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i czekać, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund. Natychmiast dodać pomidora, chiles, i kolendry. Gotować, uncovered, aż pomidor rozpadnie się i tworzą masywny Sos, 2 do 4 protokół. Ten pikantny sos wymieszać z roztopionym jogurtem.
Umieść 2 placki na każdym talerzu i przykryj je czubatą łyżeczką tartego, gorącego sosu jogurtowego z dodatkiem musztardy.