Gotuj książkę: ciasteczka Czarno-białe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj gotować książkę: Czarno-białe ciasteczka spróbować. Ten przepis służy 24 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 457 kalorii. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, czekoladę, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Gotuj książkę: Czarno-białe Rosyjskie ciasteczka, Ugotuj książkę: ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą, oraz Ugotuj książkę: Sałatka Biała dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojaki piekarnika do pozycji górna-Środkowa i dolna-Środkowa i podgrzej piekarnik do 177°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w średniej misce.
W dużej misce, ubić masło i cukier z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, 3 do 6 protokół. Beat w jaja, wanilia, i ekstrakt z cytryny, aż połączone, o 30 sekund, skrobanie w dół miski i ubijaki w razie potrzeby.
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i ubijaj jedną trzecią mieszanki mąki, a następnie połowę mleka. Powtórz z połową pozostałej mieszanki mąki i pozostałym mlekiem. Ubić w pozostałej mieszaninie mąki, aż do połączenia.
Miarka 1/4-kopce filiżanki ciasta na przygotowanych blach do pieczenia, rozmieszczone około 2 cali od siebie. Użyj tylnej części łyżki lub palca zanurzonego w wodzie, aby wygładzić wierzchołki ciastek.
Piec ciasteczka, aż krawędzie są po prostu zaczynają się włączyć światło złoty brąz, o 15 protokół, przełączanie i obracanie blach do pieczenia w połowie pieczenia.
Niech ciasteczka ostygną na blasze do pieczenia przez 10 minut, a następnie przenieść do stojaka z drutu i ostudzić całkowicie, o 1 godzinę. Powtórz z pozostałym ciastem, używając schłodzonych, świeżo wyłożonych blach do pieczenia.
W przypadku lukru: syrop kukurydziany i wodę zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić w cukrze cukierniczym i wanilii, aż będzie gładka. Odmierzyć połowę lukru do osobnej miski i ubić w roztopionej czekoladzie i 2 do 4 łyżek wody, w zależności od potrzeb, aż mieszanina będzie gładka i nadaje się do smarowania.
Umieść 2 duże stojaki z drutu na pergaminie, aby ułatwić czyszczenie.
Rozłóż małą łopatką około 2 łyżek polewy czekoladowej na połowę każdego ciastka, a następnie odstaw na stojakach z drutu, aż lukier się ustawi, około 15 minut.
Rozłóż lukier waniliowy na połowę każdego ciastka i odstaw na miejsce, aż lukier stwardnieje, około 1 godziny przed podaniem.