Gotuj książkę: Figa, Taleggio i Pizza Radicchio

Gotuj książkę: Figa, Taleggio i Pizza Radicchio
Gotuj książkę: Fig, Taleggio i Radicchio Pizza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 1 i kosztuje 5,39 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 2310 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz radicchio, mąkę chlebową, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 126 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Radicchio, indyk i sałatka z groszku śnieżnego, Ugotuj książkę: Sałatka z kiełbasą z Radicchio i Frisée, oraz Ugotuj książkę: makaron zapiekany z Radicchio, gorgonzolą i pancettą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąki, sól i drożdże połączyć w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać wodę i mieszać aż do wymieszania. Przykryj miskę folią i pozostaw na 8 do 12 godzin w temperaturze pokojowej (około 70 ° F).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Po 8 godzinach ciasto wyrośnie i będzie bąbelkowe na powierzchni. Czas jest tutaj bardzo wyrozumiały; możesz pozwolić, aby nadal bulgotał i bardzo powoli rozszerzał się przez kilka godzin, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
4
Przenieść ciasto do lodówki na około godzinę przed podzieleniem, aby łatwiej było pracować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
5
Lekko pocierać ręce i blat pracy z oliwą z oliwek. Ciasto wyłożyć na blat w jednym kawałku. Lekko go odkurzyć mąką i złożyć na siebie kilka razy, dodając więcej mąki, jeśli to konieczne, aż ciasto połączy się i utrzyma swój kształt, gdy uformujesz go w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
Pokroić na 5 równych kawałków (dla pizzy), około 6 uncji za sztukę, lub 10 równych kawałków (dla flatbread), około 3 uncji za sztukę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
7
Przechowywać w lodówce lub zamrażać to, czego nie będziesz używać od razu.
8
Przenieś kulki do pojedynczych plastikowych worków do przechowywania żywności, skropić oliwą z oliwek i obrócić ciasto, aby pokryć je oliwą. Przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Posypać kawałek (y) masz zamiar użyć natychmiast z mąką i przenieść do lekko mąką blachy do pieczenia. Przykryć ręcznikiem lub folią i odstawić na około 1 godzinę.Uwaga: uwaga: jeśli ciasto zostało schłodzone, wyjmij je z lodówki i pozostaw do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Jeśli zamrożone ciasto rozmrozisz w lodówce przez 8 do 12 godzin, a następnie przenieś je do lady, aby wzrosły na godzinę. Ciasto powinno być giętkie i łatwo rozciągnięte do kształtu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
10
Aby zrobić pizzę: rozgrzej brojlery z zestawem stojaków 5 cali od elementu lub płomienia. Jeśli używasz patelni żeliwnej lub patelni do pizzy, ustaw ją na średnim ogniu, aż zacznie palić się gorąco, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Przenieś patelnię (odwróconą do góry nogami) lub patelnię do brojlerów. Jeśli używasz kamienia do pieczenia, podgrzać go w piekarniku 260° przez godzinę, a następnie ostrożnie przenieść go do brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Umieścić figi w małej patelni ustawionej na średnim ogniu, wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Wyłącz ciepło i pozwól fig namoczyć przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
13
Odcedzić, a następnie pokroić na kawałki 1/2 cala.
14
Toast kawałki orzecha włoskiego w małej, suchej patelni na średnim ogniu, często potrząsając patelnią, aż będą bardzo pachnące i zaczynają brązowieć, 3 do 4 protokół. Natychmiast przełożyć na talerz, ostudzić, a następnie grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
15
Aby uformować ciasto, obficie odkurz powierzchnię roboczą mąką i połóż na niej kulkę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
16
Posypać mąką i ugniatać kilka razy, aż ciasto połączy się i utrzyma swój kształt, gdy uformujesz go w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
17
W razie potrzeby dodaj więcej mąki. Uformuj go w 8-calową rundę, naciskając od środka w kierunku krawędzi, pozostawiając 1-calową granicę grubszą niż reszta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
18
Upewnij się, że masz wszystkie składniki odmierzone i gotowe przed złożeniem pizzy, ponieważ po umieszczeniu ciasta na powierzchni gotowania nie można go łatwo przenieść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
19
Otwórz drzwi piekarnika lub brojlerów i szybko wysuń stojak z powierzchnią do gotowania (patelnia, patelnia lub kamień do pieczenia) na nim. Podnieś ciasto i szybko przenieś je na powierzchnię do gotowania, naciskając je z powrotem do kształtu, jeśli zajdzie taka potrzeba, uważając, aby nie dotykać powierzchni do gotowania palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
20
Skropić 1 łyżkę oleju na ciasto, rozsypać na wierzchu kawałki orzecha włoskiego, następnie radicchio, następnie posiekane figi, a następnie ser. Przesuń stojak brojlerów z powrotem do piekarnika i zamknij drzwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
21
Smażyć pizzę, aż skorupa nadmuchała się na brzegach, pizza poczerniała w plamach, a ser stopił się, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
22
Wyjmij pizzę drewnianą lub metalową skórką do pizzy lub kwadratem tektury, przenieś ją na deskę do krojenia i pozostaw na kilka minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
23
Skropić pozostałą 1 łyżkę oleju na wierzchu, pokroić pizzę na ćwiartki, przenieść ją na talerz i zjeść.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia40
Magazyn